FOTO: Ovidiu Scridon și-a lansat volumul „Tu ce-ai făcut astăzi?“ la Târgu-Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 638 Vizualizări

FOTO: Ovidiu Scridon și-a lansat volumul „Tu ce-ai făcut astăzi?“ la Târgu-Mureș

Cantautorul Ovidiu Scridon a dat curs la Târgu-Mureș unui turneu de promovare a celui mai recent volum de poezii, intitulat „Tu ce-ai făcut astăzi?“ (Alexandria Publishing House, 2017). Cartea vine la cinci ani după debutul în volum cu „Portretul unui gând“ (Editura Tritonic, 2012). Ovidiu Scridon este poet, muzician (solist vocal, interpret la chitară și muzicuță), cu o bogată experiență în media și călător neobosit. A locuit o perioadă în Marea Britanie (de care nu s-a atașat) și în SUA (care l-a cucerit), unde a făcut și studii, iar experiențele trăite peste hotare vor constitui subiectul unei viitoare cărți intitulate „Cum am descoperit America“.

Ovidiu Scridon a fost prezent marți, 30 ianuarie, ora 18.00, la American Corner, unde a oferit publicului o seară de cântec și poezie. Autorul a fost prezentat de către Monica Avram, Directoarea Bibliotecii Județene Mureș, iar poeta Hristina Doroftei a vorbit despre afinitățile lui Ovidiu Scridon și despre volumul „Tu ce-ai făcut astăzi?“.

„Pentru a simți ceva pozitiv, ai nevoie de o emoție negativă care să activeze trăirea și sensibilitatea. Pentru a trăi bucuria, îți trebuie durere. Pentru a simți pe plus, ai nevoie de minus. Volumul „Tu ce-ai făcut astăzi?“ încearcă să redea lumina din experiențele întunecate, dureroase, banale. Este structurat în 5 părți: „Muzica vine din cer“, „Acasă“, „Iubirea înseamnă împreună“, „Dragostea ucide“ și „Liniștea singurătății mele“. Poemele sunt optimiste, îndeamnă la bunătate, empatie, iertare. (…) Este o atitudine împăciuitoare care nu dorește să cedeze dizarmoniei. Textele sunt scrise într-o notă voit naivă, tocmai pentru a sublinia sensibilitatea sufletească. Muzica este nelipsită din imaginile care alcătuiesc corpusul poetic, completând atmosfera solară, idealistă. Ovidiu Scridon este un artist foarte sensibil și care refuză să accepte și să cedeze griului, răutății și tuturor aspectelor care uneori ne fac să suferim foarte mult sau ne dezamăgesc“ a povestit Hristina Doroftei.

Ovidiu Scridon și-a început prezentarea cu o melodie, fiindcă muzica e cea mai directă cale către oameni: „Eu mă folosesc de sunet pentru că aș vrea să primiți până în străfundul ființei dumneavoastră fiecare emoție pe care am s-o transmit prin cântec.“

Participanții au putut audia piese din repertoriul lui Ovidiu Scridon, au ascultat versuri recitate și, bineînțeles, povești inedite din biografia personală.

Turneul de promovare a cărții „Tu ce-ai făcut astăzi?“ cuprinde 12 orașe, și se va încheia sâmbătă, 17 februarie, la Librăria Șt. O. Iosif din Brașov.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE