Consiliul Judeţean Mureş răspunde atacurilor deputatului Florin Roman. „Inscripţionarea bilingvă este legală şi un semn de normalitate!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 874 Vizualizări

Consiliul Judeţean Mureş răspunde atacurilor deputatului Florin Roman. „Inscripţionarea bilingvă este legală şi un semn de normalitate!”

Ca urmare a acuzaţiilor făcute de deputatul Florin Roman legat de faptul că instalarea plăcuţelor bilingve de la limita dintre judeţul Mureş şi judeţul Alba ar fi ilegală, conducerea Consiliului Judeţean Mureş a făcut luni, 5 februarie, o serie de clarificări.

„În primul rând, indicatorul în discuţie se află montat pe raza teritorială a judeţului Mureş şi, conform Legii 215 a administraţiei publice locale, autoritatea judeţeană are obligaţia de a folosi inscripţionări bilingve atunci când populaţia care aparţine unei minorităţi naţionale depăşeşte 20% din numărul locuitorilor. În al doilea rând, îi atragem atenţia domnului deputat că distrugerea indicatoarelor de semnalizare rutieră reprezintă o infracţiune”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

Totodată, conducerea Consiliului Judeţean Mureş consideră că „românii şi maghiarii din judeţul Mureş au arătat că pot convieţui împreună, că se apreciază reciproc şi că pot depăşi evenimentele de tristă amintire din primăvara anului 1990.”

„Considerăm că cetăţenii judeţului Mureş s-au săturat ca acest subiect, al inscripţionării bilingve, să fie mereu folosit în lupta electorală a partidelor politice. Consiliul Judeţean Mureş comunică bilingv nu doar pentru a respecta o obligaţia legală, ci pentru că acesta este un semn de respect la adresa oricărei minorităţi etnice. Pe această cale îi îndemnăm şi pe ceilalţi preşedinţi de Consilii Judeţene să urmărească exemplul nostru şi să procedă la fel”, se mai arată în document.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE