Home / Slider / Exerciţiu de testare a sistemului de alarmare publică

Exerciţiu de testare a sistemului de alarmare publică

În ziua de 7 februarie 2018, în intervalul orar 10.00 – 11.00, în municipiul Tîrgu – Mureş se va executa un exerciţiu de testare a sistemului de alarmare publică.
Informăm cetăţenii că va fi pus în funcţiune sistemul de alarmare centralizat al municipiului Tîrgu-Mureş simultan cu sirenele aparţinând operatorilor economici din municipiu şi va fi introdus unul dintre semnalele de alarmare acustică.
Semnale de alarmare acustică:
PREALARMĂ AERIANĂ 3 sunete (impulsuri) a 32 secunde fiecare cu pauză de 12 secunde între ele – Prealarmarea populaţiei despre posibilitatea producerii unui atac aerian asupra localităţii (obiectivului respectiv).
ALARMĂ AERIANĂ 15 sunete (impulsuri) a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele – Alarmarea populaţiei despre apariţia pericolului imediat a unui atac aerian asupra localităţii (obiectivului respectiv).
ALARMĂ LA DEZASTRE 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele – Prevenirea populaţiei asupra pericolului despre iminenţa producerii sau producerea unor dezastre naturale, tehnologice sau biologice.
ÎNCETAREA ALARMEI Un sunet (semnal) continuu , de aceeaşi intensitate cu durata de 2 minute – Înştiinţarea populaţiei despre trecerea pericolului şi posibilitatea reluării normale a activităţilor.

(Sursa: www.tirgumures.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț important despre colectarea deșeurilor din Târgu Mureș!

Ca urmare a schimbării operatorului de salubritate, din data de 16 iunie 2020, Primăria municipiului …