Share

Home / Administratie / Investitori din Africa de Sud, interesaţi de judeţul Mureş

Investitori din Africa de Sud, interesaţi de judeţul Mureş

Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a primit marţi, 6 februarie, vizita Excelenţei Sale Jabu Mbalula, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Africa de Sud în România. La întâlnire a participat şi secretarul 1 politic al ambasadei, Tiba Bethwell.

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, în cadrul întrevederii, dr. Lucian Goga a făcut o scurtă prezentare a judeţului Mureş, iar reprezentanţii Republicii Africa de Sud au arătat că vizita oficială în Mureş face parte dintr-un turneu naţional.

„Discuţia a vizat posibilităţile de dezvoltare a unor colaborări în domeniul economic, medical, IT şi de turism, cultural, educativ şi de tineret, inclusiv prin schimburi de studenţi. Domnul prefect a arătat că în judeţul Mureş există o serie de parteneri serioşi de discuţie, în cadrul administraţiei. El s-a arătat dispus să intermedieze o întâlnire cu rectorul Universității „Petru Maior” şi al celei de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, la o eventuală viitoare vizită a ambasadorului. În final, domnul ambasador a susţinut o serie de declaraţii de presă în care a arătat că a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a făcut o analiză din care a reieşit că valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări este destul de scăzută. El a precizat că vizitele sale în teritoriu au ca scop impulsionarea acestor relaţii şi că, în ce priveşte judeţul nostru, a avut întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, care i-au prezentat date relevante privind economia judeţului, existând posibilităţi de investiţii în domenii legate de industria extractivă – gaz metan, a mobilei, fabricarea instrumentelor muzicale, agricultură şi turism”, se menţionează în comunicat.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Restaurarea Cetății Țărănești de la Saschiz, întârziată din cauza lipsei forței de muncă

Primarul comunei Saschiz, Ovidiu Şoaită, susţine că deşi administraţia locală are proiecte finanţate în valoare …

Share
Share