Liceul Teologic Romano-Catolic II, înfiinţat de Senat prin „divizarea parţială a Liceului „Bolyai Farkas” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 414 Vizualizări

Liceul Teologic Romano-Catolic II, înfiinţat de Senat prin „divizarea parţială a Liceului „Bolyai Farkas”

Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, în şedinţa plenului de miercuri, 7 februarie, propunerea legislativă pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II din Târgu-Mureş ca unitate de învăţământ preuniversitar cu predare în limba maghiară, proiect adoptat şi de Camera Deputaţilor, informează www.agerpres.ro.
Potrivit Agerpres, senatorii au adoptat cu 71 de voturi pentru, patru abţineri şi 20 împotrivă propunerea legislativă a unor parlamentari UDMR. În favoarea proiectului au votat senatorii PSD, ALDE, USR şi UDMR, iar PNL şi PMP împotrivă.
Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II ca unitate de învăţământ preuniversitar, cu predare în limba maghiară, parte a sistemului naţional de învăţământ, prin divizarea parţială a Liceului „Bolyai Farkas” din Târgu-Mureş.
Liceul nou înfiinţat dobândeşte şi păstrează personalitatea juridică, prin derogare de la prevederile articolului 19 alineatul (1) litera a) din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare. Şcoala cuprinde clase de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, filiera teoretică fiind organizată pe profilurile umanist şi real, iar cea vocaţională pe profilul teologic, specializarea cultul romano-catolic.
„Se înfiinţează Liceul Teologic Romano-Catolic II ”Rákóczi Ferenc”, denumit în continuare Liceul, ca unitate de învăţământ preuniversitar cu predare în limba maghiară, parte a sistemului naţional de învăţământ, cu sediul în localitatea Târgu-Mureş, strada Mihai Viteazul nr. 15, corp B, judeţul Mureş, prin divizarea parţială a Liceului „Bolyai Farkas” din Târgu-Mureş”, prevede textul adoptat.
Liceul este cuprins în reţeaua şcolară a municipiului Târgu-Mureş, începând cu anul şcolar 2018 – 2019, de către Consiliul local Târgu-Mureş, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
Potrivit unui amendament al Comisiei de învăţământ din Senat, însuşit de plen, „evaluarea periodică, autorizarea de funcţionare provizorie pentru nivelurile şi profilurile nou-înfiinţate, precum şi acreditarea celor care au autorizaţie de funcţionare provizorie, se realizează potrivit legii”.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE