Home / Administratie / EXCLUSIV. Proiect de 6,9 milioane euro pentru modernizarea Primăriei Târgu-Mureş

EXCLUSIV. Proiect de 6,9 milioane euro pentru modernizarea Primăriei Târgu-Mureş

Distribuie

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş vor analiza, într-una din şedinţele viitoare, oportunitatea aprobării indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Modernizare clădire sediul Primăriei prin extindere, amenajare sală de şedinţe şi mansardare birouri în volumul podului existent”. Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro.

Valoarea estimată a proiectului: 32,6 milioane lei

Potrivit sursei citate, proiectul va avea valoarea totală de 32.631.928 lei, inclusiv TVA (circa 6,9 milioane euro) şi va fi realizat în două etape: „Modernizare clădire şi mansardare parţială în volumul podului existent prin amenajare sală de şedinţe, spaţii de întruniri şi anexe” – în valoare de 28.373.232 lei, inclusiv TVA (aproximativ 6 milioane euro) şi „Modernizare şi extindere hol principal şi parter şi amenajare platformă în incintă” – în valoare de 4.258.696 lei, inclusiv TVA (aproximativ 911.000 euro).

Durata estimată de implementare a proiectului este de 30 de luni, din care 12 luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor de construcţie, iar în urma implementării proiectului suprafaţa utilă va creşte cu 969 de metri pătraţi, de la 6.106,83 metri pătraţi la 7.057,92 metri pătraţi.

Răspuns „la o lipsă acută de spaţii de lucru”

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost întocmit de societatea Arhigraf SRL, de către un colectiv alcătuit din arh. Octavian Lipovan, ing. Barla Attila, ing. Radu Luca şi ing. Aurora Covaci, şi a fost făcut public pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu-Mureş. „Proiectul de faţă nu face parte dintr-un program sau strategie explicită care să aibă în vedere creşterea capacităţii administrative a autorităţilor locale, proiectul propus reprezintă răspunsul la o lipsă acută de spaţii de lucru pentru personalul angajat şi pentru desfăşurarea activităţilor de administraţie publică. Se estimează că această problemă va deveni permanentă, din cauza creşterii volumului de activităţi şi a numărului mare de proiecte necesare a fi implementate într-un orizont de timp mediu spre lung. Sursa de finanţare a prezentului proiect va fi bugetul local al municipiului Târgu-Mureş”, se precizează în document.

De asemenea, în acelaşi document se mai menţionează că „scopul investiției este modernizarea sediului Primăriei municipiului Târgu-Mureș, prin extinderea și mansardarea clădirii, în vederea îmbunătăţirii funcţionalităţii instituţiei.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.