Share

Home / Administratie / Podul peste râul Mureș intră în reparație capitală!

Podul peste râul Mureș intră în reparație capitală!

Construit în urmă cu zeci de ani, podul peste Mureș, singurul care asigură legătura între cartierul Unirii și municipiu, legătura DN 15E, precum și a  comunelor limitrofe cu orașul, urmează a intra în reparații capitale.

Municipiul Tîrgu Mureș beneficiază de finanțare prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL) 2017-2020 – subprogramul Regenerare urbană a municipiilor și orașelor – Domeniul realizare/reabilitare de poduri, podețe pasaje sau punți pietonale pentru obiectivul “Reparație capitală pod peste râul Mureș cu pasaj superior peste linia CF Deda-Tîrgu Mureș – strada Călărașilor” – valoare totală (inclusiv TVA): 22.904.202 lei.

„Proiectul are ca scop realizarea unor lucrări de reparații, care vor menține podul la parametri normali de exploatare și vor respecta cerințele de rezistență și stabilitate, precum și prelungirea duratei de viață, respectiv îmbunătățirea siguranței, confortului și funcționalității în exploatare a acestuia. Se propun lucrări de reparații pentru podul peste râul Mureș, deoarece de-a lungul timpului au apărut degradări și defecte majore, infiltrații foarte puternice ce necesită  executarea unor lucrări de reparații obligatorii și a unor lucrări diferențiate în funcție de nivelul investiției. Pentru ca în perioada lucrărilor de reparații capitale, traficul să se poată desfășura în condiții de siguranță și confort, municipalitatea caută soluții  alături de instituțiile abilitate, pentru identificarea traseelor de acces în vederea fluidizării circulației”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

După demararea procedurilor și încheierea contractului, constructorii vor avea de reabilitat lungimile reale totale ale podului, pasajului şi a rampelor de acces: 626,00 m, suprafaţa totală a lucrării: 11.700 mp.  Durata de realizare a proiectului: 12 luni pentru proiectare și organizarea procedurii de licitație publică; 24 de luni pentru realizarea propriu-zisă a investiției.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO, FOTO: Sindicaliştii E.ON cer salarii mărite. Răspunsul dat de conducerea companiei

Aproximativ 400 de sindicalişti au participat vineri, 15 februarie, la o acţiune de pichetare a …

Share
Share