Marşul secuilor, contestat de primarul Târgu-Mureşului. Dorin Florea, împotriva „incitărilor de stradă” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1395 Vizualizări

Marşul secuilor, contestat de primarul Târgu-Mureşului. Dorin Florea, împotriva „incitărilor de stradă”

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat presei joi, 8 februarie, că nu este de acord cu marşul pe care Consiliul Naţional Secuiesc intenţionează să îl organizeze, la mijlocul lunii martie, la Târgu-Mureş.

Florea: „De ce numai în Târgu-Mureş?!”

Potrivit edilului şef al municipiului Târgu-Mureş, incitarea la nerespectarea Constituţiei şi a legilor în vigoare ar trebui pedepsită. Totodată, Dorin Florea a afirmat că este de acord cu discutarea unor proiecte politice în mod civilizat, în Parlament, şi nicidecum prin manifestări de stradă.

„Incitarea, scoterea lumii pe stradă, trebuie pedepsită. Vin la Târgu-Mureş şi le spun, domnule nu ai voie să vii să faci asemenea manifestări. Haideţi din toată ţara, în 15 martie, să arătăm ce muşchi avem noi. De ce numai în Târgu-Mureş?! UDMR şi-a făcut proiect de lege, şi l-a băgat în Parlament, vrea nu ştiu ce autonomie. Bun! Bagă-l în Parlament, discută într-un cadru legal, corect, instituţional. Dar nu incita pe stradă! Pentru că acest lucru duce la o criză de autoritate, duce la o ţară bantustanieră, duce la ruşinea de a spune că ăsta e mediul pe care ţi l-au creat oamenii!”, a subliniat Dorin Florea.

Izsák: “Să fim puternici, curajoşi şi consecvenţi!”

Liderul Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a transmis, zilele trecute, agenţiei ungare de presă MTI, un apel în care a anunţat organizarea la Târgu-Mureş, în data de 10 martie, unui marş cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor.

“Să fim puternici, curajoşi şi consecvenţi, şi să transmitem întregii lumi: cerem prin mijloace constituţionale, fără violenţă, dar cu o persistenţă de neclintit, libertate pentru secui: autodeterminarea Ţinutului Secuiesc în interiorul statului”, a declarat liderul Consiliului Naţional Secuiesc.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE