Home / Administratie / Persoanele nedeplasabile, sprijinite să obţină acte de identitate

Persoanele nedeplasabile, sprijinite să obţină acte de identitate

Primăria municipiului Târgu-Mureș, prin Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, vine în sprijinul cetăţenilor oferindu-le acestora posibilitatea preluării imaginii și a documentelor necesare pentru emiterea actului de identitate la domiciliul persoanelor netransportabile.

„Dovada stării de sănătate a persoanelor care se află în imposibilitatea de a se deplasa, se va face printr-un document justificativ, respectiv, certificat de încadrare în grad de handicap sau adeverinţă eliberată de medicul de familie, din care să rezulte că persoana nu se poate deplasa. Solicitările se depun direct la Serviciului de Evidență a Persoanelor, strada Călărașilor nr. 26-28 și nu implică costuri suplimentare”, a precizat Claudia Trif, director executiv al Serviciului de Evidenţă a Persoanelor.

Potrivit acesteia, în anul 2017, la solicitarea persoanelor fizice interesate, a unităților sanitare și de ocrotire socială, au fost efectuate 122 de astfel de deplasări și au fost puse în legalitate cu acte de identitate 310 persoane.„În acest mod, s-au rezolvat și situațiile de risc de abandon a nou-născuților în unitățile sanitare, prin punerea în legalitate, cu acte de identitate, a mamelor în unitățile sanitare și înregistrarea nașterii pentru nou-născut. De reținut! La externare mama are emis, atât actul de identitate cât și certificatul de naștere al nou-născutului!”, a menţionat Claudia Trif.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Admiterea 2020 la Facultatea de Medicină din cadrul UMFST

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA 60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow …