Share

Home / Sport / Duzină de medalii pentru popicarii juniori

Duzină de medalii pentru popicarii juniori

Popicarii juniori de la Clubul Sportiv Electromureș Târgu-Mureș au dominat categoric Campionatele Naționale Individuale ale categoriei de vârstă sub 18 ani disputate la sfârșitul săptămânii în localitatea hunedoreană Petrila. Elevii antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef au cucerit un total de 12 medalii, dintre care, la patru din cele șase titluri puse în joc au urcat pe prima treaptă a podiumului. Întrecerile au cuprins probele de individual clasic, sprint și tandem, atât la feminin, cât și la masculin.

Cea mai importantă probă a fost evident cea de la individual clasic, unde noii campioni sunt mureșenii Seres Bernádett, la fete, cu un rezultat de 534 popice doborâte și Szász Tibor Levente, care s-a impus în proba băieților cu 533 p.d. La fete Seres Bernádett a devenit dublă campioană, câștigând împreună cu colega sa Gál Beátrix Timea proba de tandem. A patra medalie de aur pentru mureșeni a fost cucerită în proba de sprint de către Kötö Kálmán Dávid.

Celor patru titluri de campioni li s-au adăugat alte opt medalii, dintre care două de argint și șase de bronz. Cele două titluri de vicecampioni au revenit sportivilor Gál Beátrix Timea, care a urmat-o în proba de individual clasic cu 521 p.d. pe colega cu care a devenit campioană la tandem și de tandemul băieților alcătuit din Andrási Dániel, care a evoluat alături de Alexandru Sorin Mitru (CSO Tălmaciu).

Pe podiumul de premiere, cucerind medaliile de bronz, au mai urcat Bato Judit Katalin (individual clasic-513 p.d.), alcătuind astfel un podium exclusiv mureșean în această probă, de „sprinterii” Seres Bernádett și Gál Beátrix Timea la fete (ambele triple medaliate), Benke Zoltán jr – și Andrási Dániel la băieți și Suciu Henrietta, care a făcut pereche cu Andreea Nacu (Siderurgica Hunedoara), în proba de tandem a fetelor.

Aceste rezultate confirmă faptul că tradiția popicelor mureșene va fi dusă mai departe, noua generație vine din urmă.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sighișorenii preiau șefia clasamentului

Echipa masculină de handbal HCM Sighișoara a obținut sâmbătă o victorie deosebit de importantă în …

Share
Share