Home / Invatamant / Lectura, promovată la şcoala din Gorneşti

Lectura, promovată la şcoala din Gorneşti

În data de 1 februarie 2017 a fost  World Read Aloud Day, adică Ziua Internațională a Cititului cu Voce Tare. Scopul acestui eveniment este  simplu și clar: să motiveze  copiii, adolescenții și adulții din toată lumea să sărbătorească puterea cuvintelor și să formeze o comunitate de cititori care să arate lumii că oricine are dreptul la alfabetizare. Ziua Internațională a cititului cu voce tare este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări.

Elevii Școlii Gimnaziale “Teleki Domokos” din Gornești au participat  la acest eveniment pentru a treia oară, prin organizarea unor sesiuni de lecturi, întrevederi cu elevii din alte școli europene prin intermediul platformei educaționale  eTwinning și prezentări de carte, demersul fiind sprijinit de cadre didactice, părinți și Organizația Educab București, care a furnizat elevilor cărți potrivite vârstei lor. Acest eveniment a încurajat lectura în rândul copiilor și  a promovat cititul împreună – în familie, la școală sau la bibliotecă. Elevii au lecturat fragmente din cărțile lor preferate sau din ceea ce citesc în prezent, iar profesorii și-au surprins încă o dată elevii prin lecturi inedite din cărțile ce le-au făcut copilăria mai interesantă, explicându-le în diferite moduri, elevilor, că lectura este o abilitate de viață.

(Colectivul Şcolii “Teleki Domokos” Gorneşti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! Ghidul absolventului de liceu 2020-2021 – Zi de Zi

Zi de Zi vă prezintă cea de-a IV-a ediție specială, exclusivă, a „GHIDULUI ABSOVENTULUI DE …