„Tigrii” și-au făcut datoria. Ce urmează? BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 202 Vizualizări

„Tigrii” și-au făcut datoria. Ce urmează?

În partida restanță din cadrul etapei a XI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin BC Mureș Târgu-Mureș a obținut sâmbătă seara victoria cu scorul de 84-78 (19-14, 19-26, 26-21, 20-17), pe teren propriu, cu Politehnica Iași. Partida a cărei disputare s-a aflat sub semnul întrebării din cauza problemelor financiare de la clubul mureșean a fost una mult mai echilibrată decât ar fi sperat suporterii mureșenilor. Cu un lot din care de această dată a lipsit doar Person, mureșenii s-au întrebuințat serios pentru a obține a șasea victorie din acest sezon, reușind să întrerupă seria de șase înfrângeri consecutive, toate la diferențe mari de scor. Susținuți frenetic de suporterii rămași alături în aceste momente mai dificile, „tigrii” au început foarte bine jocul, desprinzându-se din start la un oarecum nesperat 10-0 după mai bine de două minute de joc. Ritmul a scăzut însă și oaspeții au reușit să reducă diferența până la doar două puncte. Steff Norbert a încheiat primul sfert cu o aruncare de 3 puncte, refăcând parțial avanajul. Mureșenii s-au menținut la conducere până la jumătatea sfertului secund, dar ieșenii au reușit în a doua parte a acestuia să preia conducerea. Până la pauza mare BC Mureș s-a mai aflat o singură dată în avantaj minim, dar coșul lui Taylor din final a făcut ca echipa ieșeană să intre la vestiare cu avantaj de două puncte.

Echilibru și emoții până la final

La reluare jocul a fost foarte echilibrat, cu cele două echipe aflate cu schimbul în avantaj. Cea mai mare diferență a sfertului trei a fost consemnată cu trei minute înaintea ultimei pauze, la 59-53 și echipa mureșeană părea capabilă să se desprindă. Un nou coș de 3 puncte reușit de același Taylor, completat cu unul de două și o nouă „treiță” reușită de Nuna au egalat scorul la 61. A venit rândul lui Alin Borșa să „închidă” sfertul cu un coș de la distanță, dar se anunța un final dificil. Pe parcursul ultimului act oaspeții s-au mai aflat o singură dată la conducere, dar mureșenii au avut mult de lucru pentru a se menține în avantaj. Au reușit acest lucru, dar numai cu aportul primului „cinci”: Dino Pita 29 puncte (1×3), Steff 17 (2), Bogdan Stăncuț 16 (4), Santa Szabolcs 16, Borșa 6 (2). Au mai jucat Engi Rosenfeld și Tudor Gîrbea.

De la oaspeți Bojic a înscris 26 puncte (1), Jackson 18 (1), Taylor 13 (3), Cvetanovic 13, Fl. Popa 5, Nuna 3 (1).

Urmeză trei săptămâni de pauză, BC Mureș urmând să susțină următorul joc tot pe teren propriu, cu Timba Timișoara, în 3 martie, dar rămâne de văzut dacă echipa va mai continua.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE