Home / Sanatate / Stocuri suficiente de vaccin, număr mare de refuzuri

Stocuri suficiente de vaccin, număr mare de refuzuri

Distribuie

Există stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă, oreion, rubeolă) pe teritoriul județului Mureș, a declarat reprezentantul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, dr. Stelian Caraghiaur, luni, 12 februarie. Acesta a precizat că în județul Mureș existau 657 de doze de vaccin ROR, în urma suplimentării cu 500 de doze, sosită din județul Harghita. În ce privește acoperirea vaccinală, în județul Mureș aceasta se menține în continuare sub limita optimă, a arătat dr. Caraghiaur. ”Din totalul de 3.649 de copii catagrafiați, am întâmpinat 518 refuzuri”, a subliniat reprezentantul DSP.

Rujeola revine în Mureș

După ce, în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie, pe plan național s-au înregistrat 64 de noi cazuri confirmate, și niciunul pe teritoriul județului Mureș, în perioada cuprinsă între 5 și 9 februarie s-au înregistrat un număr neobișnuit de mare de cazuri, respectiv 126, printre care un caz și în județul Mureș. Cele mai multe cazuri, respectiv 35, au fost confirmate în județul Vaslui, 15 la Bacău și Suceava, 12 în Iași, și 11 în Brăila. În perioada amintită, cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în 19 județe, rezultă din cel mai recent raport publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).  În aceste condiții, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 10.749 calculate de la debutul epidemiei, din care au rezultat 38 de decese.

Din raportul CNSCBT reiese și faptul că cele mai multe cazuri, respectiv 10.274 îmbolnăviri au fost raportate la persoane care nu s-au vaccinat deloc, 360 la persoane care au primit o doză de vaccin, și doar 115 cazuri la persoanele vaccinate cu două doze. Cele mai multe cazuri, respectiv 3.917, au atins copiii nevaccinați din grupa de vârstă 1-4 ani.

Ultimul raport publicat de CNSCBT în toamna anului trecut privitor la acoperirea vaccinală la vârsta de 12 luni a evidențiat faptul că acoperirea vaccinală la nivelul județului Mureș este de 75,1%, sub media pe țară, care este de 76,8%. Pentru ca o acoperire vaccinală să fie optimă, trebuie să fie de 95%, au atenționat specialiștii.

Aceștia atrag atenția că rujeola este o boală infecțioasă care duce la complicații, una din 4 persoane bolnave de rujeolă având nevoie de spitalizare. Mai mult, pentru unul din 1.000 de bolnavi, boala este mortală.

Edith VEREȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.