Home / FC Municipal / Ultimele zile până la „prohodul oficial” al ASA

Ultimele zile până la „prohodul oficial” al ASA

Distribuie

Nimeni nu mai avea ce aștepta în privința viitorului echipei de fotbal ASA Târgu-Mureș. Verdictul a tot fost amânat, dar totul se va încheia în zilele următoare. După ce disputase Supercupa României în vara anului 2015, din postura de vicecampioană, la ASA începeau problemele. Dealtfel, deși câștigase trofeul, formația mureșeană, antrenată atunci de Dan Petrescu, la singurul său meci oficial pe banca mureșenilor, 1-0 cu fosta sa echipă Steaua, intrase deja în insolvență și partida de la Constanța s-a jucat cu „emoții”, mureșenii reușind cu greu să adune un lot complet. Echipa a mai rezistat doi ani în Liga I, primul încheiat chiar în play-off, al doilea abia încheiat. A venit și inevitabila retrogradare, iar în toamnă, la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, Curtea de Apel Târgu Mureş a admis ordonanţa prezidenţială formulată de administratorul special Ioan Nucu Man de suspendare a executării sentinţei de intrare în faliment, decisă în 13 octombrie de Tribunalul Mureş. Atunci, ASA Târgu Mureş a scăpat de faliment şi a putut să-şi continue activitatea în campionatul Ligii 2. Dacă nu, ar fi fost exclusă din competiţie, iar toate rezultatele obţinute în tur s-ar fi anulat. Echipa a disputat turul și două partide din retur, astfel rezultele înregistrate în prima parte a sezonului vor rămâne, dar nu şi cele două desfăşurate în retur. Astfel, înfrângerile cu 5-0 şi 5-2 cu Ştiinţa Miroslava și Foresta Suceava se vor omologa cu 3-0, iar restul partidelor din retur vor fi câştigate la „masa verde” de adversarele ASA.

Condusă pe drum „minat”, excludere firească

În cele 21 de etape desfăşurate în acest sezon în Liga 2, după ce pornea ca una dintre principalele candidate la promovare, ASA a început foarte bine, dar până la sfârșitul anului a obţinut doar 9 victorii, a încheiat 4 partide la egalitate și a suferit 8 înfrângeri, golaveraj 40-41, încheind anul pe locul 8.

Noul termen de la Curtea de Apel Târgu Mureş în privinţa falimentului va fi pronunțat în zilele următoare, mai exact în 19 februarie, dar cel mai probabil ASA va trece la deja inevitabilul faliment. Dacă mai avea speranţe de a fi salvată în ultimul moment de vreun investitor la sfârșitul lunii noiembrie, şansele să se mai întâmple ceva sunt practic nule, nu mai există nicio variantă să se revină la reorganizare, având în vedere situaţia actuală a clubului. Pe lângă faptul că nu au apărut investitori, echipa a mai obținut o amânare, dar a rămas între timp și fără antrenori, iar majoritatea jucătorilor și-au găsit deja echipe. Elementele care au condus la starea de faliment au fost mai multe. În momentul în care i s-a confirmat planul de reorganizare, ASA avea conturile bancare blocate, dar mai avea bugetat de la Consiliul Local aproximativ 5 milioane de lei, bani cu care ar fi putut încheia sezonul. Instabilitatea la nivelul conducerii a fost un alt factor important, echipa ieșind deseori în evidență cu desele  schimbări de antrenori și a lotului de jucători. Toate speranțele au fost anulate după ce hotărârea Consiliului Local de a sprijini echipa a fost și ea anulată, astfel reorganizarea și plata datoriilor nu au mai fost posibile. Așadar, după 19 februarie, ASA Târgu Mureş se va retrage în mod oficial din campionat, după sentinţa Curţii de Apel și gruparea mureşeană o va urma pe Olimpia Satu Mare, exclusă și ea din Liga 2. Astfel, competiţia va continua cu 18 echipe, urmând ca în cele 17 etape rămase câte două să stea în fiecare etapă.

Mai rămâne de văzut care va fi viitorul echipelor de juniori și a celei feminine, „victime colaterale” ale unui management eronat.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.