Elevi de la Şcoala Postliceală Sanitară „Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureş, practică în Italia şi Spania Invatamant
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1217 Vizualizări

Elevi de la Şcoala Postliceală Sanitară „Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureş, practică în Italia şi Spania

30 de elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş participă, în aceste zile, la un stagiu de pregătire practică în două spitale din Italia, respectiv Spania.

Mobilitatea are loc în cadrul proiectului Erasmus+ nr. 2017-RO01-KA102-036116, finanţat de Uniunea Europeană, prin care 40 de elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş, specialitatea Asistent Medical Generalist, vor face practică în trei spitale europene, unul din Italia şi două din Spania.

Comunicarea cu pacientul, primordială

Astfel, cei 30 de elevi din fluxul 1 şi 2 au oportunitatea de a acumula cunoştinţe noi în domeniul în care se pregătesc la Azienda Sanitaria Regionale del Molise, spitalul Antonio Cardarelli Campobasso (Italia) şi Luquelara – Centrul de îngrijiri UED Los Tulipanes Granada (Spania).

„Avem trei mobilităţi, prima mobilitate are loc în Italia, cu 20 de elevi, a doua mobilitate e în Spania, cu 10 elevi, iar cea de-a treia mobilitate, de alţi 10 elevi, va avea loc în Spania. Primele două mobilităţi au loc simultan, elevii au plecat în urmă cu o săptămână, în 3 februarie. S-au acomodat, se simt foarte bine şi au posibilitatea să înveţe lucruri foarte utile pentru pregătirea lor”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Laura Cepoi, coordonatoarea proiectului şi responsabilă cu calitatea învăţământului în cadrul Şcolii Postliceale „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.

„Din discuţiile avute cu elevii, eu au mărturisit că la spitalele unde îşi desfăşoară activitatea comunicarea cu pacientul are un rol esenţial”, a punctat şi Simona Cistelecan, responsabil cu formarea profesională şi de grup ţintă.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE