Home / Politic / USR Mureș ia pulsul străzii

USR Mureș ia pulsul străzii

Distribuie

Ce este corupția și cum se manifestă ea în România? Suferim noi de cultul personalității sau suntem capabili să luăm decizii informate și obiective în momentele cheie? USR Mureș a luat pulsul străzii, invitând la sediul partidului grupul de cetățeni mureșeni care protestează deja de câteva luni în zona Prefecturii județului Mureș.

Au românii cultul personalității?

Întâlnirea și-a propus să afle doleanțele cetățenilor, să găsească eventualele aspecte comune precum și căi de colaborare. ”Au fost invitați organizatorii protestelor din Târgu – Mureș, cu care USR dorește să aibă un dialog constructiv. Suntem reprezentanții cetățenilor, de aceea am dorit să aflăm ce dorește cetățeanul și cum îl putem ajuta, să construim un dialog. Ei sunt în stradă, noi în politică, dar putem și dorim să reprezentăm vocea cetățeanului, cu condiția ca aceasta să ajungă la noi”, a declarat președintele USR Mureș, dr. Horea Mihălțan. Acesta a subliniat că aceasta este menirea unui partid politic, cea de a reprezenta și, de ce nu, de a educa cetățenii. ”Noi românii avem cultul personalității, așteptăm întotdeauna o persoană salvatoare. Nu trebuie să ne cramponăm de persoane, instituțiile statului trebuie să funcționeze. Noi nu știm nici ce este de fapt corupția. Pentru român, corupția este ce doar ce face politicianul, pe când ce face el, când încearcă să obțină favoruri în schimbul unei atenții, când fuge după buzunarul medicului, când bagă și el mâna atunci când are ocazia, nu vede drept corupție. Acesta este rolul nostru, să facem ca fiecare să înțeleagă ce este corupția, să înțelegem că avem fiecare rolul nostru. Ce se vede astăzi la televizor este de-a dreptul jenant, se bat în înregistrări și la noi femeile își duc cărucioarele pe drum că nu au un trotuar”, a arătat Mihălțan.

Fără alegeri anticipate

În opinia președintelui Mihălțan, atât partidele din opoziție cât și strada au, în linii mari, aceleași scopuri finale. Protestatarii însă au arătat că ei văd alegerile anticipate drept ceva imperativ. Deasemeni, aceștia și-au manifestat îngrijorarea privind atacurile asupra justiției, precum și temerea că, în lipsa unor acțiuni civice viguroase, nu vor mai fi alegeri în 2020. ”Sigur că noi ca partid nu credem că alegerile anticipate ar fi oportune. Putem însă ajuta oamenii să facă anumite sesizări, care astfel pot deveni oficiale”, a precizat Mihălțan. Reprezentanții celor două părți au convenit ca această colaborare să continue, partidul fiind cel care va încerca să pună în practică doleanțele cetățenilor, prin apropierea de factorii decizionali.

Grupul de protestatari din județul Mureș și-a propus să facă o deplasare la București, unde în data de 6 martie este organizată o amplă manifestare civică.

Întâlnirile de acest gen vor continua la sediul USR Mureș.

Edith VEREȘ

 

De asemenea, verificati

Tragere la sorți la Tribunalul Mureș, pentru birourile electorale de circumscripție

Distribuie Sediul provizoriu al Tribunalului Mureș situat în municipiul Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.