FOTO: Amenzi pentru murdărirea carosabilului din Târgu-Mureş Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 919 Vizualizări

FOTO: Amenzi pentru murdărirea carosabilului din Târgu-Mureş

Polițiștii locali aparținând Biroului Siguranță Rutieră au surprins marţi, 13 februarie, pe străzile Gheorghe Marinescu și Livezeni din municipiul Târgu-Mureș, trei conducători auto aflați la volanul unor autovehicule de tonaj mare, care, din cauza faptului că nu au curățat de noroi pneurile autocamioanelor ce părăseau șantierele de construcții amenajate în zonele respective, au murdărit cu noroi carosabilul.

Precipitațiile căzute au determinat formarea unei pelicule de mâzgă pe asfalt, fiind pusă astfel în pericol circulația participanților la traficul rutier pe arterele menționate.

„În consecință, cei trei conducători auto au fost sancționați contravențional, în conformitate cu prevederile articolul 21, alineatul 2, litera b, din Hotărârea Consiliului Local Târgu-Mureş nr. 20/2008, și obligați să curețe carosabilul de pe segmentele de drum amintite mai sus. Pentru prevenirea, pe viitor, a unor astfel de fapte, facem apel la responsabilii șantierelor de construcții deschise pe raza municipiului Târgu-Mureș, să respecte cu strictețe cele stipulate în articolul 7, alineatul 1 din Hotărârea Consiliului Local nr. 20/2008, respectiv persoanele fizice și juridice care execută lucrări de construcții au obligația ca, înainte de începerea lucrărilor, să amenajeze un spațiu la ieșirea pe căile publice, pentru spălarea și curățarea utilajelor de noroi, pentru a evita murdărirea carosabilului. Precizăm că nerespectarea acestei prevederi este sancționată cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă remis de conducerea Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE