Share

Home / Cultură / INEDIT: Festivalul Palaneţului în judeţul Mureş!

INEDIT: Festivalul Palaneţului în judeţul Mureş!

Asociaţia Culturală „Grai Ardelean” va organiza, în perioada 20-22 septembrie, în localitatea Zau de Câmpie, prima ediţie a Festivalului Palaneţului.

Evenimentul este inclus în Programul activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean organizate, desfăşurate şi finanţate de Consiliul Judeţean Mureş în anul 2018, aprobat joi, 15 februarie, într-o şedinţă ordinară de lucru a Consiliului Judeţean Mureş.

“Scopul acestei manifestări este de a promova tradiţiile culturale și culinare cu specific țărănesc, ale zonei Câmpiei Mureșene, agroturismul prin valorificarea potențialului artiștilor instrumentiști amatori autentici. Obiectivele Festivalului Palanețului constă în sprijinirea tinerilor spre valorificarea potențialului agricol al zonei, revenirea în vatra satului, pentru reapropierea de agricultură și zootehnie, încurajarea turismului rural şi valorificarea potenţialului culinar specific al zonei, încurajarea tinerelor în sensul cunoaşterii, păstrării şi valorificării potenţialului folcloric – promovarea cantecului instrumental, unic al zonei, renașterea grupului instrumental autentic ardelenesc – trio transilvan, implicarea eficientă a mass-media locală, regională şi naţională în procesul de promovare a produselor tradiționale locale și a obiceiurilor locului – dansuri și cântece populare, organizarea unui spectacol de folclor în cadrul evenimentului și a unui târg de produse de panificatie, și de produse de origine animală”, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Mureş.

Festivalul va fi susţinut din bugetul Consiliului Judeţean Mureş cu suma de 15.000 de lei.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Diplome de apreciere pentru cadrele UMFST Târgu-Mureş

Liga Studenților din Târgu-Mureș a organizat miercuri, 12 decembrie, în cadrul Zilelor UMFST, evenimentul „Arta …

Share
Share