Noutăţi de ultimă oră despre Festivalul AWAKE 2018! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1248 Vizualizări

Noutăţi de ultimă oră despre Festivalul AWAKE 2018!

Ediţia din acest an a Festivalului AWAKE va avea loc în perioada 17-18 august, în incinta Castelului Teleki din Gorneşti. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Culturaft” şi compania Emagic Live SRL şi este inclus în Programul activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean organizate, desfăşurate şi finanţate de Consiliul Judeţean Mureş în anul 2018, aprobat joi, 15 februarie, într-o şedinţă ordinară de lucru a Consiliului Judeţean Mureş.

Circuite turistice pentru participanţi

Potrivit orgnizatorilor, evenimentul îşi propune să umple golul lăsat de dispariţia Festivalului “Peninsula” Târgu-Mureş, precum şi să atragă un număr însemnat de turişti în judeţul Mureş.

“Pentru că judeţul Mureş are o lungă tradiţie în găzduirea evenimentelor muzicale de anvergură, tradiţie ce a fost întreruptă în ultimii patru ani, prin dispariţia unuia dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică din ţară, “Peninsula”. S-a creat un gol în peisajul cultural, resimţită în special de tineri, care s-au îndreptat către evenimente din afara judeţului sau chiar a ţării. Iniţiativa acestui nou festival aparţine unui grup dintre aceşti tineri din Târgu-Mureş, absolvenţi ai Universităţii „Petru Maior”, care au contactat membrii fondatori ai Asociaţiei Culturaft în vederea organizării unui nou eveniment muzical de anvergura în zona. Astfel a luat naştere

Festivalul de muzică şi arte AWAKE, ce îşi propune să readucă judeţul Mureş în circuitul festivalier, prin organizarea unui eveniment de talie internaţională. Acest festival își propune atragerea unui număr semnificativ de turiști care să descopere multiplele și magnificele monumente de patrimoniu de pe raza județuluiMureș, prin organizarea unor circuite turistice dedicate publicului participant la Festivalul AWAKE. Având un contract încheiat cu locația – domeniul Teleki din Gornești – pe o perioadă de minim zece ani, intenționăm să creștem acest festival într-unul dintre cele mai importante și căutate evenimente artistice și turistice ale României, un festival unde artele, natura deosebită și monumentele de patrimoniu să se completeze și să conducă la experiențe de neuitat pentru publicul local și international”, precizează organizatorii evenimentului.

Concurs de Artă Contemporană şi Tabără de Creaţie Artdoor

În cadrul ediţiei din acest an, programul festivalului va cuprinde mai multe manifestări culturale, una dintre acestea fiind Concursul de Artă Contemporană şi Tabăra de Creaţie Artdoor, organizate cu sprijinulUniunii Artiștilor Plastici și Ordinului Arhitecților din Mureș.

Concursul va include un concurs internațional de proiecte de opere de artă de tipul “big art installations”, similar cu concursul organizat în cadrul festivalului Sziget, care va genera un număr de aproximativ zece obiecte de artă de mari dimensiuni ce vor fi asamblate în cadrul taberei de creație ce va precede începerea festivalului, urmând a fi instalate sub forma unei expoziții în aer liber, având vernisajul chiar pe 17 august, data deschiderii festivalului.

Artişti români, maghiari şi internaţionali

În ceea ce priveşte proiectul de muzică, organizatorii au transmis că acesta “va include contractarea și organizarea concertelor cu artiștii români, maghiari și internaționali ce vor urca pe scenele festivalului AWAKE și vor susține concerte din diverse genuri muzicale.”

Transilvania la Centenarul Marii Uniri

Nu în ultimul rând, Platforma de Implicare Socială “Feed Your Mind” va continua în 2018 seria de conferințe și ateliere dedicate subiectelor importante pentru publicul tânăr.

“Având în vedere ca 2018 este anul Centenarului Marii Uniri, una dintre temele centrale propuse pentru platforma va fi “Transilvania la Centenarul Marii Uniri: Cum convieţuim 100 de ani mai târziu”, o dezbatere onestă pe tema multiculturalității, a ceea ce ne unește și ceea ce ne dezbină și cum putem să mergem mai departe și mai armonios în secolul 21”, au transmis organizatorii.

Festivalul va fi susţinut din bugetul Consiliului Judeţean Mureş cu suma de 250.000 de lei.

Text: Alex TOTH

Foto: awakefestival.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE