Home / Cultură / Anunţ important despre Maris Fest 2018!

Anunţ important despre Maris Fest 2018!

Distribuie

Asociaţia „Moralis” din Târgu-Mureş va găzdui, în perioada 15-17 iunie, ediţia din acest an a Festivalului Maris Fest, eveniment inclus în Programul activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean organizate, desfăşurate şi finanţate de Consiliul Judeţean Mureş în anul 2018, aprobat joi, 15 februarie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru a Consiliului Judeţean Mureş.

Potrivit organizatorilor, “Festivalul Maris Fest constituie timp de trei zile, în luna iunie a fiecărui an un cadru organizat ce a permis desfășurarea în condiții excelente a unor manifestări muzicale și de divertisment pentru un segment larg al publicului mureșean și nu numai.”

O componentă importantă a festivalului o constituie parada motocicletelor prin municipiul Târgu-Mureș, în colaborare cu Poliția Rutieră, vizând promovarea motociclismului ca pasiune, disciplină sportivă și stil de viață. “La paradele organizate participă sute de motociclete, culminând în ediția 2017 cu o mobilizare de peste 1.200 de motoare, de diverse categorii: cruiser, naked, touring, chopper, speed, enduro etc., fiind cea mai numeroasă paradă moto din regiunea Transilvaniei. Prin participarea lor, se urmărește conștientizarea prezenței motocicliștilor pe șosele și promovarea respectării regulilor de comportare în trafic, în scopul creșterii siguranței rutiere”, au precizat organizatorii festivalului.

Programul Festivalului Maris Fest mai cuprinde cursuri de prim-ajutor realizate cu ajutorul SMURD, școală de motociclism, burnout, airsoft, paintball, cățărare, karting, caiac precum și numeroase concursuri interactive.

“Evenimentul din 2017 s-a bucurat de o bună promovare în toate mediile de informare, atât la nivel local cât și la nivel național. Promovarea s-a realizat prin spoturi radio și TV, participări la emisiuni televizate, afișe, media marketing prin rețele de socializare și situl evenimentului, articole în publicații online de profil, alte tehnici de promovare alternativă.

În acest context, pentru a patra ediție Maris Fest ne propunem creșterea festivalului din punct de vedere calitativ, pentru a atinge și depăși standardul deja existent. Considerăm că încă numeroasele evenimente tragice din România soldate cu pierderi de vieți omenești care scot în evidență, pe lângă numeroasele vulnerabilități și culpe administrative, și popularitatea de care se bucură curentul rock precum și lipsa unor medii adecvate de afirmare și manifestare a acestui stil muzical. Coalizarea comunităților de muzică rock la nivel național și local precum și revigorarea acestui stil muzical reprezintă premisele corecte pentru continuarea la un alt nivel a obiectivelor propuse.

Pentru ediția 2018 se dorește creșterea numărului participanților la circa 30.000 – 40.000, prin atragerea publicului țintă din alte localități ale țării precum și din străinătate, diversificarea ofertei de divertisment și creșterea numărului artiștilor participanți. Urmărim prin acestea creșterea impactului festivalului, recunoașterea sa ca unul dintre reperele semnificative ale ofertei culturale a judetului, cu efect benefic imediat asupra activităților de turism, asupra activității agenților economici zonali, a vizibilității judetului Mureș ca furnizor de servicii culturale și de divertisment și, prin extindere, asupra întregii comunități locale”, au mai menţionat organizatorii Maris Fest.

Festivalul va fi susţinut din bugetul Consiliului Judeţean Mureş cu suma de 15.000 de lei.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară ”de îndată” la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                          DISPOZIŢIA NR.102   din 28 martie 2024 privind convocarea, de îndată, a Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.