Home / Slider / Calificare spectaculoasă a popicarelor

Calificare spectaculoasă a popicarelor

Echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a obținut după o absență de cinci ani o nouă calificare în semifinalele Ligii Campionilor. După ce au învins la o diferență foarte mică la numărul de total al popicelor doborâte în partida tur disputată la Viena cu formația BBSV, mureșencele au câștigat și partida retur, disputată sâmbătă pe arena proprie, scor 5-3 la puncte de echipă, 3298-3135 la popice doborâte, 14,5-9,5 la manșe. În capitala Austriei au încins în patru din cele șase dueluri directe, dar diferența a fost de doar 32 „bețe” la total, iar la manșele câștigate a fost egalitate, 12-12. Surprinse de eșecul de pe arena proprie, oaspetele au venit cu un lot întărit, în speranța că își pot lua revanșa și obține calificarea în „careul de ași” a competiției. Echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef avea nevoie de cel puțin două puncte de echipă, dar cu un număr mai mare la totalul echipei, sau cu mai multe manșe câștigate, în cazul în care totalul ar fi fost favorabil oaspetelor. După primele două perechi scorul era 1-1 la puncte și 6-2 la manșe. Alexandra Bornert s-a impus în toate cele patru manșe cu Doris Artner și cu 564 p.d. a adus primul punct. În a doua confruntare, Duka Tilda a reușit o primă manșă foarte bună, cu 154 p.d., dar le-a cedat pe următoarele două în fața lui Nicole Plamenig și nu a putut reface diferența de popice în ultima, câștigată la doar trei popici, cedând punctul după 559-580 p.d. și 2-2 la manșe.

Soarta calificării, în cumpănă până la final

La următoarele două perechi soarta partidei a rămas în cumpănă. Alina Siciu a cedat la ultimele lansări prima manșă cu Daniela Planig și a ratat la ultima câștigarea manșei a doua, încheiată la egalitate. Ea nu a rezistat în următoarele două, cedând cu 512-560 la total, dar jumătatea de punct la manșe putea avea importanță în caz de egalitate la puncte de echipă. Colega ei, Méhész Anita a câștigat toate cele patru manșe cu Gabriele Koch, cu 573-493 p.d. la total. Era 2-2 și acum pentru calificare era important ca mureșencele să-și mențină avantajul la total, sau să mai obțină un punct de echipă. Experimentata Doina Baciu nu a dezamăgit și a obținut acest punct cu Dominique Pumpler. După câte o manșă de fiecare parte, cu avantaj de doar 4 „bețe” la total, Baciu a ridicat ștacheta în următoarele, reușind un total de 561, față de 510. La ultima manșă soarta calificării era decisă și datorită colegelor Adela Ban, înlocuită cu Gyéresi Anna, care au reușit un total bun, dar cu o singură manșă câștigată de a doua în fața austriecei Petra Harberl. Echipa mureșeană a dat din nou dovadă de experiență și omogenitate, reușind să treacă peste emoții și tensiunea care a plutit în aer până aproape de final. Popicarele mureșene vor participa așadar din nou la turneul Final Four de luna viitoare, în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consilierii liberali promit ”#reSTART Târgu Mureș!”

3 din cei 4 consilieri locali liberali aleși să facă parte în legislatira 2020-2024 din …