Material lemnos confiscat Știri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 259 Vizualizări

Material lemnos confiscat

Aproape 30 mc de lemn au fost confiscaţi de poliţiştii din Mureş în urma unor acţiuni desfăşurate în ultimele zile

Potrivit Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în perioada 16-19 februarie a.c., poliţiştii au efectuat mai multe acţiuni pe linia prevenirii transportului ilegal şi comercializării de materiale lemnoase, în urma cărora a fost confiscat lemn în valoare de peste 8.000 de lei.

La data de 19.02.2018, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice Mureş au efectuat o acţiune pe raza localităţii Şardu Nirajului, ocazie cu care a fost depistat în trafic un tânăr de 27 ani, din localitatea Corunca, judeţul Mureş, care transporta material lemnos pentru foc.

În urma verificărilor, s-a stabilit că datele înscrise pe avizul de însoţire prezentat pentru control nu corespundeau cu volumul şi speciile de material lemnos aflate pe autoutilitară.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de 6,15 metri steri lemn pentru foc, din speciile carpen, jugastru, fag şi gorun, rezultată în urma inventarierii, a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Târgu-Mureş.

La data de 17.02.2018, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov au efectuat o acţiune pe raza localităţii Deda.

În urma acţiunii, a fost depistat în trafic un tânăr, de 25 de ani, domiciliat în comuna Răstoliţa, angajat al unei societăţi cu profil de prelucrare a lemnului, care transporta material lemnos.

Din verificările efectuate s-a constatat că transportul de material lemnos a fost expediat dintr-un loc identificat prin coordonate geografice ca fiind altul decât cel corespunzător provenienţei legale. Astfel, deşi pe avizul de însoţire prezentat pentru control era înscris ca punct de încărcare „Drumul forestier Fântânel”, în urma verificărilor, s-a stabilit că locul de provenienţă al lemnului transportat este o locaţie din comuna Lunca Bradului.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională şi confiscată cantitatea de 17,40 metri cubi de lemn rotund din specia fag.

Materialul lemnos a fost predat în custodia Ocolului Silvic Răstoliţa.

La data de 16.02.2018, poliţiştii Postului de Poliţie Beica de Jos au fost sesizaţi cu privire la faptul că din Pădurea Mociar, de pe raza localităţii Beica de Sus, se sustrage material lemnos.

La scurt timp de la sesizare, poliţiştii au identificat o căruţă, încărcată cu material lemnos, de esenţa carpen, condusă de către un tânăr de 27 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că materialul lemnos transportat provine din tăierea, fără drept, a 8 arbori de pe raza Ocolului Silvic Gurghiu.

Materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Reghin.

Cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tăierea fără drept de arbori şi furt de arbori”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE