Home / Business / EXCLUSIV! Decizie finală în procesul pentru Castelul Lăpuşna!

EXCLUSIV! Decizie finală în procesul pentru Castelul Lăpuşna!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a dat joi, 22 februarie, câştig de cauză societăţii Grand SA Târgu-Mureş în procesul avut cu Prinţul Paul Philippe al României, care a revendicat dreptul de proprietate asupra Castelului Lăpuşna.

Decizia este definitivă şi irevocabilă şi “constată nul recursul declarat de reclamantul Paul Philippe al României împotriva deciziei civile nr. 429/A din data de 14 noiembrie 2017 pronunţată de Curtea de Apel Târgu-Mureş – Secţia I civilă.”

Totodată, instanţa supremă a mai dispus “obligarea recurentului-reclamant la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 11.900 lei, către intimate-pârâtă SC Grand SA, şi a sumei de 9.000 de lei către Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.”

Castelul Lăpuşna este situat în Munţii Gurghiului la o altitudine de 815 metri, în comuna Ibăneşti, la 70 kilometri de Târgu-Mureş şi a fost ridicat între anii 1925-1926, însă a fost finalizat şi decorat abia în 1933, aparţinând regilor României Ferdinand şi Carol al II-lea.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Ana Sfrijan Penciu: ”Cheia unei note mari este motivaţia”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a șefilor de promoție ai …