Mircea Diaconu, apel pentru salvarea Cetății Medievale Sighișoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 295 Vizualizări

Mircea Diaconu, apel pentru salvarea Cetății Medievale Sighișoara

Mircea Diaconu, vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, va susține luni, 26 februarie, de la ora 13.00, o conferință de presă la Primăria municipiului Sighișoara, alături de reprezentanți ai autorităților locale.

Subiectul principal îl constituie urgentarea procedurilor pentru refacerea zidului cetății, după recenta prăbușire a unei porțiuni a acestuia.

“În general, vreau să deranjez cât mai puțin, dar sunt momente în care nu pot să stau liniștit în timp ce se petrec lucruri urâte, de multe ori ireparabile, iar ceea ce am auzit că se întâmplă cu zidul cetății de la Sighișoara m-a cam scos din sărite. Așa că, vă rog, vă invit, să ne enervăm împreună luni, 26 februarie, chiar la Primăria Municipiului Sighișoara, poate izbutim să mutăm munții…  Munții de nepăsare, bineînțeles…”, a menționat europarlamentarul în apelul său către autoritățile naționale, asociațiile cu activitate în domeniul patrimoniului cultural și persoanele interesate de acest subiect.

“E rușinos ca, mai ales în 2018, An European al Patrimoniului Cultural, să se prăbușească zidul acestei cetăți medievale, singura locuită din țara noastră, un punct de atracție pentru zeci de mii de turiști din toată lumea, iar România să nu acționeze corespunzător și prompt. Vă aștept pe toți cei interesați pentru a identifica împreună o soluție de salvare a cetății Sighișoara”, a adăugat Mircea Diaconu.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE