Home / Recomadări zi de zi / Poliţia avertizează: atenţie la înşelăciuni!

Poliţia avertizează: atenţie la înşelăciuni!

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă supune atenţiei subiectul înşelăciunilor pe înţelesul tuturor.

Ce sunt înşelăciunile?

Pentru infractori – modalităţi „la îndemână” şi foarte ingenioase de a obţine câştiguri serioase, profitând de buna-credinţă a oamenilor! Pentru victime – prejudicii consistente, banii/economiile adunate în timp sau „ocazii” în plus de îndatorare, pentru o „aşa-zisă” rezolvare a situaţiei!

Infractorii găsesc mereu diverse metode, de la „premii”, la „accidente”, la „modeling” şi maşini de cusut, iar persoanele în vârstă sunt preferate pentru victimizare!

Printre metode – sunt şi cele cu pretextul DERATIZĂRII, DEZINSECŢIEI,  “DE LA GAZE”, “DE LA LUMINĂ”, “DERATIZAREA”, CITIT CONTOARE”. Persoana (sau persoanele) se prezintă la uşă şi spune că este angajat “de la gaze”, “de la lumină” sau vine cu “deratizarea”. El poate avea ecuson şi legitimaţie falsă sau chiar unelte la el. După ce intră în casă se preface că lucrează şi vă cere o cană cu apă sau orice altceva pentru a vă face neatenţi. Profită şi fură din locuinţă bani, bijuterii sau alte obiecte de valoarea.

Atenţie !!! Nu vă lăsaţi înşelaţi! La bloc, acest aspect e reglementat prin asociaţia de proprietari, iar la casă, noi suntem cei care solicităm unei firme autorizate acest  tip de servicii. Permiţând accesul în locuinţă oricui, ne expunem  nu doar riscului de a fi “taxaţi” degeaba, ci şi aceluia de a rămâne fără bani sau obiecte din casă!

Dacă aţi devenit victimă, anunţaţi IMEDIAT Poliţia! Împărtăşiţi şi cu alţii aceste informaţii, avertizaţi în special persoanele în vârstă!

Fiţi vigilenţi! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

  • Nu lăsaţi emoţiile să vă copleşească! Gândiţi-vă bine înainte de a lua o decizie!
  • Fiţi prudenţi când cineva vă solicită o sumă de bani!
  • Acţionaţi legal atunci când cumpăraţi sau vindeţi bunuri sau servicii! Renunţaţi la „încrederea oarbă” în oameni!
  • Nu uitaţi! Ghicitoarele există doar în poveşti!
  • Ţineţi minte: „accidentele” nu se rezolvă la telefon!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșean arestat pentru tâlhărie calificată!

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au identificat un tânăr bănuit …