Rămas bun, Tanti Margareta! Eveniment
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 659 Vizualizări

Rămas bun, Tanti Margareta!

A fost condusă pe ultimul drum cea mai în vârstă persoană din Sîngeorgiu de Mureș

Marți, sângeorzenii au putut fi prezenți la un moment emoționant din viața lor. Numeroși locuitori din comună au asistat la ceremonia de înmormântare a doamnei Jánossy Margareta, care a trăit nu mai puțin de 102 ani și 8 luni.

Născută la data de 17 iunie 1915, tanti Margareta a fost cea mai în vârstă persoană din comuna Sîngeorgiu de Mureș, dar și din regiune.

„Este un moment unic în viața mea să pot fi lângă sicriul acestei doamne care a trăit mai bine de un secol, dar ceea ce mă impresionează și mai mult este ceea ce mi-a declarat de fiecare dată când am vizitat-o” – a afirmat ing. Sofalvi Szabolcs, primarul comunei.

Acesta a dat și un exemplu grăitor.

„Când am vizitat-o la vârsta de 100 de ani, doamna Jánossy mi-a fredonat o melodie în limba română și una în limba maghiară și și-a cerut scuze (mai glumeț), spunând că, „dacă știam că mă vizitează domnul primar, făceam și eu repede o prajitură!”, și-a amintit edilul Sofalvi în discursul său, completând: „Tot atunci mi-a spus că secretul vieții lungi este să te rogi în fiecare zi la Dumnezeu, să muncești în fiecare zi cu dăruire și, nu în ultimul rând, să iei acea decizie în fiecare zi că vei fi binedispus și vei zâmbi indiferent de problemele, bolile sau încercările de care ai parte. Cred că ar trebui să învețe tinerii de azi din aceste sfaturi, în special în ceea ce privește credința în Dumnezeu”.

Înmormântarea a avut loc marți la Cimitirul romano-catolic din Sîngeorgiu de Mureș. Ceremonia religioasă a fost oficiată de către preotul Gigel Roată de la Parohia Ortodoxă Numărul 1 din Sîngeorgiu de Mureș.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Bunica mea trăiește și astăzi, s-a născut in 1914. Are o serie de planuri și ce e mai important, că locuiește și se întreține SINGURĂ! Nu vrea asă se mute la cei mai tineri, și se simte bine mersi.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE