Home / Administratie / Discursul susţinut de Péter Ferenc la Întâlnirea Aniversară „Consiliul Judeţean Mureş – 25 de ani de existenţă”

Discursul susţinut de Péter Ferenc la Întâlnirea Aniversară „Consiliul Judeţean Mureş – 25 de ani de existenţă”

Distribuie

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă discursul integral susţinut de Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, cu ocazia Întâlnirii Aniversare „Consiliul Judeţean Mureş – 25 de ani de existenţă”, eveniment organizat joi, 22 februarie, în sala mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş.

„Stimați colegi, bine ați venit!

Am ales ca pentru această ocazie, chiar dacă este una festivă, să renunț la formulele pretențioase de salut, dintr-un motiv foarte simplu: toți cei care ne aflăm astăzi aici suntem colegi, în slujba cetățeanului. Indiferent dacă suntem funcționari publici, aleși sau numiți, personal contractual sau reprezentanți ai presei, toți am lucrat sau lucrăm și în momentul de față în domenii care au ca principală misiune slujirea intereselor acestei comunități.

Vă mulțumesc că ați răspuns invitației noastre de a marca 25 de ani de la momentul în care Consiliul Județean Mureş s-a constituit ca autoritate publică, parte importantă a administrației publice locale.

Un sfert de veac de existență instituțională, cu atât mai mult cu cât această aniversare vine în an de centenar, trebuie marcat cu decență și respect. 25 de ani în viaţa unui om înseamnă foarte mult, iar împlinirea vârstei de 25 de ani marchează cumva momentul maturizării. Cred că acest moment aniversar este un bun prilej pentru a ne gândi profund la ceea ce este Consiliul Județean Mureș și la ceea ce ne-am dori să fie această instituție.

Consiliul Județean Mureș este cea mai mare instituție publică din județ cu peste 5.000 de angajați și cu mai multe sute de atribuții, care cuprind domenii precum asigurarea serviciilor de sănătate, prin intermediul Spitalului Clinic Județean Mureș si a Spitalului de la Târnăveni, întreținerea celor 770 de kilometri de drumuri județene, asigurarea serviciilor județene de asistență socială şi protecţia copilului, atragerea fondurilor europene, pregătirea și realizarea strategiilor de dezvoltare, asigurarea cadrului de funcţionare a Aeroportului Târgu-Mureş și totodată susținerea  celor mai mari instituții de cultură din județul Mureș, și anume Muzeul Județean Mureș, Filarmonica de Stat Târgu-Mureș și Ansamblul Profesionist „Mureșul”, Teatrul „Ariel”.

De-a lungul anilor, Consiliul Județean Mureș a reușit să dezvolte multe proiecte și acțiuni care au contribuit la bunăstarea cetățenilor din județ. Aceste realizări nu ar fi fost posibile fără foarte multă muncă din partea conducerilor executive, a consilierilor județeni și, bineînțeles, a colegilor noștri din aparatul de specialitate. Tuturor, foști și actuali, le mulțumesc pentru munca și devotamentul pe care au înțeles să le pună în slujba mureșenilor.

Stimați colegi,

Dincolo de importanța festivă a anului 2018, județul Mureș trece printr-un moment dificil. Problemele nu sunt nici puține, nici ușor de rezolvat, dar nu am să enumăr acum probleme cu care ne confruntăm, sunt bine cunoscute cred de toți cei prezenți în această sală. Profit, însă, de acest moment pentru a lansa un mesaj de solidaritate pentru binele cetățenilor județului Mureș.

Politica presupune nu doar o bătălie a ideilor, proiectelor și programelor, politica ar trebui, cred eu, să presupună și capacitatea de a ne lăsa la o parte orgoliile și interesele personale atunci când binele comun ne cere acest lucru.

Bunăstarea și dezvoltarea județului Mureș trebuie să fie obiectivul fiecăruia dintre noi, indiferent că suntem consilieri județeni, primari sau parlamentari. Cred că a sosit momentul în care să ne comportăm ca oameni politici responsabili, şi să lucrăm împreună pentru realizarea proiectelor importante pentru judeţul Mureş.

Avem nevoie de parlamentarii mureșeni să ne ajute în susținerea proiectelor importante la București. Pe această cale îi invit pe deputații și senatorii din județul Mureș să identificăm împreună acele domenii și proiecte care nu generează dispute între noi și pentru realizarea cărora putem lupta împreună.

Pe această cale aș dori să mulțumesc Guvernului României pentru finanțarea unor proiecte importante pentru județul nostru, cum ar fi reabilitarea aeroportului sau modernizarea unor drumuri județene.

Revenind la ideea mea inițială, avem nevoie nu numai de parlamentari, dar și de  consilierii județeni care prin activitatea lor reglementează prin hotărâri de consiliu problemele punctuale ale comunităţii.

Avem nevoie de aleșii locali pentru a gospodării comunitățile locale și avem nevoie de funcționari și specialiști bine pregătiți și devotați pentru a pune în aplicare deciziile pe care cei mai înainte enumerați le iau.

Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră, indiferent de funcția pe care o ocupați sau de instituția în care vă desfășurați activitatea pentru că administrația în sine este un organism complex și fiecare rotiță a acestuia este importantă. Fiecare dintre noi este o rotiță a acestui mecanism.

Județul Mureș este un județ bogat, cu multe resurse naturale şi culturale şi cu un potențial economic care ne oferă șanse reale la progres. Dar pentru ca judeţul nostru să ocupe adevăratul său loc în centrul României, este nevoie de străduinţa tuturor factorilor de decizie din județ. Îmi propun ca instituția noastră, Consiliul Judeţean Mureş să devină un motor al dezvoltării județului şi sper că eforturile pe care le depunem zilnic să aducă rezultatele pe care ni le dorim.

Mulțumesc pentru atenţie!”

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

1 comentariu

  1. Felicitări membrilor Consiliului judetean Mures care au functionat de-alungul celor 25 ani pentru realizările lor,pentru ca au fost.Felicit ,de asemenea pe președinții acestei autoritati publice ,pentru ca i-am cunoscut de-alungul carierei mele si pe care i-am apreciat deopotriva. Subliniez, ca nu a fost si nu este usor sa faci parte dintr-o autoritate publică unde ai enorm de multe responabilitati si unde trebuie jucat in limitele legii.Mai sint multe de făcut,dar trebuie gandit pozitiv si cu optimism.
    Încă o dată,FELICITARI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.