Home / Slider / O nouă seară de excepție pentru CS Olimpic

O nouă seară de excepție pentru CS Olimpic

Distribuie

Echipa feminină de handbal CS Olimpic Târgu-Mureș a oferit sâmbătă seara suporterilor târgumureșeni un nou frumos spectacol, învingând mult mai experimentata echipă CSU Oradea. Partida a contat pentru etapa a XVIII-a a seriei B din Divizia A, a cincea a returului și s-a încheiat cu scorul de 30-29, după ce la pauză scorul era egal, 13-13.

Orice calcule indica formația bihoreană drept favorită. Oaspetele se află pe locul 4 în clasamentul seriei și are un lot care cuprinde o serie de jucătoare cu mare experiență, chiar cu prezențe în Champions League, cum sunt Jelena Rudics și Valeria Beşe_Motogna, ca să amintim doar cele mai sonore nume. În tur s-au impus pe teren propriu cu 30-28, după ce tinerele mureșene au refăcut diferența de 7 goluri de la pauză, când erau conduse cu 19-12. Pe de altă parte era cunosct și entuziasmul „olimpicelor”, în special în partidele de pe teren propriu, unde au învins echipe mult mai bine cotate. Jocul a fost echilibrat, cu o primă repriză dominată de orădence, dar tinerele eleve ale antrenorilor Mihaela și Claudiu Evi au revenit cu un joc colectiv sau sclipiri individuale, dovedind încă o dată că lotul este unul foarte omogen. CS Olimpic a reușit să egaleze cu serii de goluri reușite pe rând de către Ana Dima, deja „consacratele” Andreea Târșoagă și Monica Bărăbaș, sau Maria Ola și talentata extremă dreapta Flavia Munteanu. Mai mult, a fost foarte aproape ca la pauză să intre în avantaj, dar pasa decisivă de la cotraatacul din ultimele secunde a fost ratată.

Debut în trombă, final entuziasmant

Startul reprizei secunde a fost unul favorabil echipei mureșene. Cu câteva intervenții reușite de portarul Ioana Ugran, în primele șapte minute de la reluare Olimpic a primit un singur gol, înscrind de cinci ori. De la 18-14 însă, entuziasmul mureșencelor a fost stopat de către oaspete, mureșencele ratând între timp din cauza unor greșeli tehnice și a precipitării mai multe atacuri. Înainte de intrarea în a doua jumătate a reprizei bihorencele au trecut din nou în avantaj. A urmat o nouă cursă de urmărire, reușită și de această dată. Olimpic a trecut în avantaj și a avut ocazia de a se despinde la două goluri la intrarea în ultimul minut. Au ratat însă această ocazie și oaspetele au reușit să egaleze, având chiar un posibil ultim atac. Galben-albastrele au recuperat și pe contaatac Flavia Munteanu a fost faultată pe semicerc. Aruncarea de la 7 metri transformată de Bărăbaș nu mai lăsat însă timp suficient pentru egalare și CS Olimpic își ia o frumoasă revanșă, urcând pe locul 7 în clasament. Singura „dezamăgire” pentru suporteri a fost aceea că mureșencelor nu le-a mai reușit vreo „aeriană”, oferită de regulă de „duetul” Băbăbaș-Târșoagă, oaspetele reușind de fiecare dată să intervină din timp la una dintre cele două.

De remarcat faptul că a doua zi dimineață, lotul, aproape în aceeași componență a făcut deplasarea pentru partida de la junioare II cu maramureșencele de la CS Seini.

Marcatoarele CS Olimpic au fost: Târșoagă 9 goluri, Bărăbaș 8, Ola 5, Dima 4, Munteanu 3, Carina Ghemeș 1.

 

De asemenea, verificati

FOTO: O nouă mobilitate de grup Erasmus, pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Friedrich Schiller”

Distribuie În perioada 8-12 aprilie, 2024, elevii Școlii Gimnaziale ”Friedrich Schiller” au participat, prin acreditarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.