Share

Home / Administratie / “De la marginalizare la integrare”, o mână întinsă persoanelor nevoiașe din comuna Deda

“De la marginalizare la integrare”, o mână întinsă persoanelor nevoiașe din comuna Deda

Primăria comunei Deda va găzdui miercuri, 28 februarie, ora 13:00, conferința de lansare a proiectului “De la marginalizare la integrare”, proiect implementat de Primăria Comunei Deda, în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Vasile Netea” din Deda, cu Asociaţia Generală a Profesioniştilor în Vânzări din București şi Ioanida Turism, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

„Proiectul are ca scop diminuarea fenomenului de excluziune socială și sărăcie în comunitatea marginalizată din comuna Deda. Grupul țintă al proiectului „“De la marginalizare la integrare” este format din 565 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate”, a precizat Lucreţia Cadar.  primarul comunei Deda.

Cine sunt beneficiarii proiectului “De la marginalizare la integrare”

Beneficiarii proiectului sunt 50 copii cu vârstă preșcolară (2-5 ani),  126 școlari, copii de vârstă școlară (5-14 ani), 60 copii  de vârsta preșcolară sau școlară de etnie romă, 35 persoane din comunitatea marginalizată care au minim 8 clase și care nu dețin nicio calificare sau au calificări redundante, neavând niciun fel de competențe pentru ocupare într-o meserie.

Beneficiari ai proiectului sunt și 336 persoane fără calificare sau cu calificări redundante din care 101 de etnie romă, fără cerere pe piața muncii, care intră în activitățile integrate de ocupare consiliere și informare, formare-calificare, mediere din care 118 persoane – femei fără calificare sau cu calificări redundante,45 familii cu 3 sau mai mulți copii,  29 persoane cu dizabilități/ sau persoane vârstnice,  24 persoane – Tineri/Adulți în programul A doua șansă și  126 de părinți.

În cadrul proiectului  200 persoane vor primi măsuri de sprijin în vederea creșterii accesului și participării la educație, 150 de gospodării  vor beneficia de servicii sociale si medicale, iar  140 de gospodării  vor beneficia de asistență juridică pentru reglementarea actelor de proprietate ale locuințelor .

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de  27.195.393,50 lei,valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European este de  22.798.887,48 lei , respectiv 3.759.666,48lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional. Valoarea cofinanţării este de 636.839,54 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria comunei Beica de Jos angajează

Primăria comunei Beica de Jos organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale …

Share
Share