Home / Sport / Oră de sport alături de o mare campioană

Oră de sport alături de o mare campioană

O clasă de elevi de clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”  din Târgu Mureș a avut marți o oră deosebită de sport. Împreună cu profesorul Fülöp Miklos s-au deplasat la sala de antrenamente a unuia dintre cele mai titrate cluburi din lume de popice, Electromureș Romgaz Târgu Mureș. Ora de sport a fost dedicată unei „legende vii” a acestei discipline sportive. Este vorba despre Doina Baciu, care este încă activă la cei 60 de ani, împliniți anul trecut, la o dată „istorică” (23 august). Ea a fost de această dată în centrul atenției acțiunii „Azi sunt profu’ de sport!”, inițiată de către Asociația Junior Sport, în cadrul căreia un număr de 8000 de exemplare ale revistei Junior Sport Mureș, editată și tipărită în 100 de pagini, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și al administrațiilor locale din localitățile Reghin, Iernut, Luduș, Ungheni, Sărmașu, Deda, Râciu, Batoș, Răstolița, Solovăstru, Rușii Munți, Suseni, Iclănzel, Ibănești și Voivodeni, vor fi distribuite, gratuit, elevilor din județul Mureș. După cuvintele de deschidere a „orei de sport” adresate de către organizatori și de către antrenorul echipei mureșene Orosz István, Doina Baciu i-a invitat pe copii să-și încerce abilitățile în tehnica lansării bilei. Satisfacția a fost peste așteptări. Așa cum nici profesorul nu mai vizitase, după propria-i declarație, o arenă de popice, majoritatea elevilor au văzut și ei pentru prima dată o asemenea arenă. Ca o surpiză, Denisa, una dintre elevele clasei, a încercat practicarea acestui sport, dar a renuțat, iar vizita și prezența ei alături de marea campioană au făcut-o să decidă revenirea, dar a trezit interesul altora dintre colegi. Cu numeroase titluri naționale la individual sau pe echipe, cu cinci titluri mondiale în palmares, cea mai titrată lansatoare a sportului popicelor din România le-a dat primele sfaturi celor mici în ceea ce privește practicarea sportului în general și beneficiile oferite de practicarea sportului. După ce toți și-au încercat abilitățile, în uralele colegilor la lansările mai reușite, a urmat sesiunea de autografe ale Doinei Baciu și poza de grup.

Campania continuă cu alte legende prezente

Caravana își continuă acțiunea demarată cu vizite la școli din mai multe localități care s-au aliniat acestei ample acțiuni. Miercuri, 28 februarie, la ora 10.00, caravana a poposit pentru a doua oară în comuna Rîciu, unde s-a sărbătorit și „Ziua școlii”. Aici au fost prezenți doi foști fotbaliști, reghineanul Traian Bendorfean, care a ținut ora alături de elevii Școlii gimnaziale „Gheorhe Șincai” din localitate, dar elevii au avut ocazia să joace fotbal și cu Horațiu Cioloboc, cetățean de onoare al comunei Rîciu, fost jucător în Liga 1 la ASA Târgu Mureș, Universitatea Craiova, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și Gloria Bistrița. Săptămâna se va încheia în orașul Sărmașu, vineri, 2 martie, de la ora 11.00, unde va fi prezent tot un fost fotbalist, fostul internațional Iuliu Hajnal. Cu această ocazie, în sala de sport din orașul mureșean va avea loc un frumos eveniment, Gala Sportului Sărmășan, eveniment inițiat de Primăria Orașului Sărmașu, aflat la prima ediție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Final de tur în Liga a III-a

În ultima etapă din turul Ligii a III-a de fotbal cele două echipe mureșene care …