Home / Business / Sume “fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania”!

Sume “fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania”!

Distribuie

Consilierii judeţeni au aprobat, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, bugetul de venituri şi cheltuieli al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş în sumă de 9.734.000 lei la categoria “Venituri” şi 9.732.000 lei la categoria “Cheltuieli”.

75.000 de pasageri, traficul estimat în 2018

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, “veniturile prognozate pe anul 2018 s-au bazat pe un trafic estimat de 75.000 de pasageri și 1.386 de mișcări aeronave”, iar în cadrul veniturilor totale în sumă de 9734.000 lei, „ajutorul public (transferul – n.r.) de la Consiliul Județean Mureș este de 5.700.000 lei, ceea ce reprezintă 58,56% din cheltuielile Aeroportului, fără a lua în considerare activitatea de investiții.”

În ceea ce privește cheltuielile, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a precizat că „se remarcă o creștere a acestora, proporțional cu creșterea volumului de activitate, în special a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu 160%, dar și a cheltuielilor de personal, plus 21%, ca urmare a reîntoarcerii personalului disponibilizat temporar.”

Investiţii noi

Totodată, a Péter Ferenc a mai precizat că pentru „Investiții”, din suma totală de 9.264.000 lei, 9.019.000 lei reprezintă alocația de la bugetul județului, diferența de 245.000 lei fiind acoperită din tariful de securitate perceput de Regie.

„Peste 80% din suma alocată din bugetul județului este destinată investițiilor în continuare. Dintre obiectivele noi remarcăm “Modernizare terminal plecări – Etapa I”, Reconfigurare  echipament degivrare aeronave” și “Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru amenajare flux cargo”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Peti Andras: „Infrastructura conexă, la fel de importantă”

La şedinţă a participat şi Peti Andras, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, care s-a declarat mulţumit de bugetul instituţiei pentru acest an.

Totodată, Peti Andras a apreciat că sumele primite de la bugetul Consiliului Judeţean Mureş pentru diverse investiţii sunt „fără precedent” în istoria Aeroportului Internaţional „Transilvania”.

“Consiliul Judeţean a subliniat şi a întărit poziţia prin care Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureş rămâne o prioritate de dezvoltare a judeţului. S-au aprobat sume fără precedent în istoria Aeroportului, pornind de la suma necesară pentru reparaţia capitală a pistei, de aproape 55 de milioane de lei, s-au alocat suplimentar 10 milioane de lei pentru investiţii şi 5,7 milioane de lei pentru reparaţii, respectiv pentru funcţionare. Desigur, în ultima perioadă s-a vorbit mult mai mult despre suprafeţele de mişcare şi mai puţin de restul infrastructurii conexe care este la fel de importantă. Din păcate, de-a lungul celor 50 de ani de istorie a Aeroportului şi dare în exploatare, multe servicii conexe şi clădiri conexe au rămas în urmă, iar pe de altă parte certificatul european de autorizare a impus niveluri superioare care trebuie îndeplinite, cum ar fi de exemplu construire de remiză PSI, creare şi construire de drum tehnologic şi asigurarea unei categorii de intervenţii la stins incendii care să permită operarea avioanelor de linie pentru pasageri”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

2 comentarii

  1. atitudinemures@yahoo.com

    Buna ziua,

    “veniturile prognozate pe anul 2018 s-au bazat pe un trafic estimat de 75.000 de pasageri și 1.386 de mișcări aeronave,,

    Compania Wizzair are in Romania doua tipuri de avioane cu 180 de pasageri si 230 de pasageri, va rog sa vizualizati pagina lor de site.
    Varianta nr1. 75.000 de pasageri: 1.386 de aeronave rezulta 54 pasageri /aeronava
    Varianta nr. 2 75.000 de pasageri : 280 zile/an deoarece ianuarie ,februarie si martie este inchis aeroportul rezulta 267 pasageri / zi adica 1 aeronava pe zi

    Dragi consilieri din nou dl.Dir. Peti Andras a fentat si va dus de nas , sa nu zic alteceva.
    Din aprobarea bugetului pe anul 2018 cheltuielile cu salariile au crescut , dar personal a scazut IAR VENUTURI NU EXISTA INCA.
    Daca dl. Peti Andras si consiliul de admnistratie impreuna cu toti consilierii care au aprobat acest buget ar lucra la o firma privat AR FII DATI AFARA DE MAINE

    STOP BANILOR PUBLICI ARUNCATI FARA DISCERNAMANT
    OARE DL DNA UNDE ESTE UNDE ESTE VESTITA ASOCIATIE SALVATI AEROPORTUL ,SINDICATUL AEROPORTULUI….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.