Share
Home / Business / Veste proastă despre câştigul mediu net

Veste proastă despre câştigul mediu net

Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Mureş, Ioan Matei, a declarat miercuri, 28 februarie, cu ocazia şedinţei Colegiului Prefectural, că mureşenii au avut în anul 2017 un câştig salarial mediu net de 2.257 lei, sub media pe ţară care este de 2.629 lei, informează www.agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, Ioan Matei a menţionat că la sfârşitul anului trecut, în judeţul Mureş erau 133.441 salariaţi, cu 1.547 mai mulţi decât în anul precedent, cel mai mic câştig salarial mediu net înregsitrându-se în domeniul serviciilor, cu 2.229 lei, iar cel mai mare este în industrie şi construcţii, cu 2.303 lei. În privinţa ratei şomajului în judeţul Mureş, la sfârşitul anului 2017 în evidenţe erau înregistrate 9.314 persoane, cu 1.610 mai puţine decât în 2016, aceasta fiind de 4%, în scădere de la 4,7% în anul precedent.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

RESPECT! Prototip de ventilator pulmonar realizat de mureșenii de la compania Lateral România!

Specialiștii Lateral România, companie privată cu acționariat 100% românesc, cu birouri în Târgu-Mureș, Oradea, Cluj …

Share
Share