Home / Slider / Angajări la SRI! Se caută opt categorii de specialişti!

Angajări la SRI! Se caută opt categorii de specialişti!

Distribuie

Serviciul Român de Informaţii (SRI) angajează specialist IT & C, psiholog, traducător, medic, infirmieră, îngrijitoare în unităţi sanitare, soldat/ gradat profesionist şi subofiţer operativ în Brigada Antiteroristă.

Detalii despre recrutări sunt disponibile pe site-ul www.sri.ro, unde cei interesaţi pot afla detalii despre profilul angajatului, modalităţile de aplicare şi ce înseamnă o carieră în SRI.

“Toate posturile descrise vor fi ocupate în sistem concurenţial şi se supun condiţiilor generale de acces în Serviciul Român de Informaţii. Dacă eşti interesat trimite-ne CV-ul tău la hr@sri.ro”, se menţionează pe site-ul SRI.

Redăm, în rândurile de mai jos, informaţiile despre angajări furnizate pe site-ul www.sri.ro.

Profilul Angajatului

“SRI valorizează diversitatea şi adaptabilitatea. Avem convingerea că numai aşa putem răspunde provocărilor generate de un mediu de securitate în permanentă schimbare. Credem în potenţialul superior de acţiune dat de forţa echipei formate din persoane cu istoric profesional şi social divers. De aceea, căutăm candidaţi din medii variate, cu experienţe profesionale şi personale diferite şi complementare.
Criterii de eligibilitate
1. Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii, să îndeplineşti anumite condiţii, printre care:

să ai:

cetăţenie română şi domiciliul în ţară;

cultură generală amplă şi capacitatea de a te exprima corect şi coerent în limba română;

pregătire profesională în domeniul solicitat;

stare de sănătate bună;

cunoaştere foarte bună a cel puţin unei limbi străine, pentru încadrarea ca ofiţer;

conduită civică şi morală corespunzătoare;

respect faţă de valorile şi legislaţia naţională;

loialitate faţă de ţară, principiile şi valorile democraţiei şi statului de drept.

să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;

  1. De asemenea, trebuie să ştii că există anumite abilităţi şi aptitudinicare, odată probate, te pot recomanda ca eligibil:

nivel superior de inteligenţă;

capacitate de adaptare;

rezistenţă la stres şi în condiţii de program prelungit;

atenţie concentrată şi distributivă de nivel ridicat;

perseverenţă;

dorinţă de perfecţionare continuă;

un bun echilibru psiho-emoţional;

abilităţi de comunicare.

Obligaţii care îţi revin:

să respecţi jurământul militar şi prevederile regulamentelor militare;

să execuţi întocmai şi la timp ordinele comandanţilor şi ale şefilor, fiind responsabil de modul în care îndeplineşti misiunile încredinţate.

Cadrelor militare nu li se poate ordona şi le este interzis să execute acte contrare legii, obiceiurilor războiului şi convenţiilor internaţionale la care România este parte, în aceste condiţii neexecutarea ordinelor eliminând răspunderea penală şi/ sau civilă.

să-ţi perfecţionezi pregătirea profesională;

să păstrezi cu stricteţe secretul de stat şi de serviciu, precum şi caracterul confidenţial al activităţilor desfăşurate.

Drepturi şi libertăţi interzise/ restrânse

Conform prevederilor legale, cadrelor militare ale Serviciului le este:

interzisă exercitarea următoarelor drepturi:

să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii publice;

să candideze pentru a fi alese în administraţia publică locală şi în Parlamentul României, precum şi în funcţia de preşedinte al României;

să declare sau să participe la grevă.

restrânsă exercitarea următoarelor drepturi şi libertăţi, astfel:

opiniile politice pot fi exprimate numai în afara serviciului;

exprimarea în public a unor opinii contrare intereselor României şi forţelor armate nu este permisă;

condiţiile în care cadrele militare în activitate vor putea să prezinte public informaţii militare se vor stabili prin ordin al directorului instituţiei;

aderarea la culte religioase este liberă, mai puţin la cele care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, precum şi la cele care încalcă bunele moravuri sau afectează exercitarea profesiei;

constituirea în diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-ştiinţific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil, este permisă în condiţiile stabilite prin regulamentele militare, cu excepţia formelor de asociere sindicale ori care contravin comenzii unice, ordinii şi disciplinei specifice instituţiei armatei;

încheierea căsătoriei este liberă în condiţiile legii. Încheierea căsătoriei cu o persoană apatridă sau care nu are exclusiv cetăţenie română este condiţionată de obţinerea aprobării prealabile a conducerii Serviciului;

participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă;

deplasarea în străinătate se realizează în condiţii stabilite de conducerea Serviciului.

Cadrelor militare în activitate le este interzis să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori societăţi comerciale.”

Cum pot aplica?

“Există cinci modalităţi distincte de a fi angajat în SRI. În funcţie de pregătirea şi profilul tău profesional, va fi aplicabilă una dintre ele:

dacă eşti absolvent de studii liceale, poţi da examen de admitere la studiile universitare de licenţă ale Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul“. Acestea formează ofiţeri operativi de informaţii şi ofiţeri analişti (pentru mai multe detalii accesează site-ul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul“);

dacă eşti absolvent al unor studii universitare de licenţă, îţi poţi completa pregătirea prin cursurile de master profesional organizate de Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul“. Acestea sunt dedicate, de asemenea, formării ofiţerilor operativi de informaţii şi a ofiţerilor analişti (pentru mai multe detalii accesează site-ul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul“);

dacă eşti angajat în cadrul altor instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în condiţiile existenţei unor cerinţe de personal specializat din partea Serviciului şi cu aprobările necesare, te poţi alătura echipei noastre, prin transfer;

dacă eşti absolvent de studii superioare în domenii de interes pentru Serviciu (de exemplu: IT, limbi străine, psihologie, economie etc.) sau ai absolvit studiile liceale îţi poţi exprima dorinţa de a te alătura echipei SRI. Urmăreşte secţiunea Posturi disponibile şi trimite CV-ul tău cu intenţia de angajare pe adresa hr@sri.ro, la sectorul relaţii cu cetăţenii sau la sediile direcţiilor judeţene de informaţii ale Serviciului.

dacă eşti cel puţin absolvent al ciclului inferior liceal sau al învăţământului profesional, cu diplomă sau certificat de absolvire, poţi opta pentru angajarea în corpul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti prin completarea unui formular on-line sau prin depunerea unei cereri olografe şi a unui Curriculum Vitae la  sectorul relaţii cu cetăţenii  sau la  Direcţiile Judeţene de Informaţi (pentru mai multe detalii vezi Legea nr. 384 din 2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, cu completările şi modificările ulterioare).”

Cariera în SRI

“Serviciul Român de Informaţii îţi oferă mai mult decât un loc de muncă. Dacă eşti dinamic şi responsabil, dacă îţi place să te perfecţionezi şi să înveţi permanent lucruri noi, în SRI ai perspectiva de a-ţi construi o carieră.

Serviciul îţi cere tot ce ai mai bun şi îţi oferă posibilitatea de a lucra cu cei mai buni. Investeşte în tine încredere, timp şi resurse pentru a deveni şi a rămâne un profesionist într-o echipă de elită.

Te sprijină să obţii performanţe şi te încurajează să-ţi dezvolţi cunoştinţele, capacităţile şi aptitudinile, atât în specialitatea în care îţi desfăşori activitatea, cât şi în domenii complementare.

Alături de echipa Serviciului, îţi vei construi cariera, treaptă cu treaptă, dacă ai pregătirea, determinarea şi perseverenţa necesare, pentru că îţi este garantată egalitatea de şanse, într-un sistem transparent şi concurenţial.

Atunci când evaluezi însă posibilitatea de te angaja în Serviciul Român de Informaţii, trebuie să pui în balanţă atât beneficiile, cât şi responsabilităţile. Pentru a vedea mai exact care sunt criteriile de eligibilitate, dar şi obligaţiile ce îţi revin după angajare, te invităm să accesezi secţiunea Profilul angajatului.”

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.