Home / Administratie / FOTO: Paradă de Ziua Forțelor pentru Operații Speciale

FOTO: Paradă de Ziua Forțelor pentru Operații Speciale

Sâmbătă, 2 martie, de la ora 12.00, în Piața Victoriei din Târgu-Mureş a avut loc o ceremonie militară în cadrul căreia au fost prezente detașamente reprezentative aparținând tuturor structurilor care compun la această dată forțele pentru operații speciale din Armata României. Motivul acestei manifestări îl constituie aniversarea de 15 ani de la înființarea Batalionului 610 Operații Speciale „Vulturii” și a sărbătoririi „Zilei Forțelor pentru Operații Speciale”.

„Am fost onorat să iau parte la marcarea a 15 ani de la înființarea Batalionului 610 Operații Speciale „Vulturii”, la Târgu-Mureş în 3 martie 2018 – în fapt, prima structură de operaţii speciale din armata României, precum şi Ziua Forțelor pentru Operații Speciale în România. Evenimentul constituie întotdeauna un moment emoţionant, în care sărbătorim, practic, acei soldaţi al căror curaj, profesionalism şi devotament aşază această armă şi militarii din Târgu Mureş în rândul trupelor de elită ale Armatei Române”, a ținut să specifice pe pagina sa de Facebook prefectul Lucian Goga.

Soldații căzuți la datorie, comemorați

În cadrul ceremoniei au fost comemorați soldații care și-au pierdut viața de la data înființării Batalionului 610 și felicitați membrii acestuia pentru munca depusă de-a lungul timpului.

De la ora 10.00, în cadrul unei expoziții statice din Piața Trandafirilor, militarii aparținând forțelor pentru operații speciale au prezentat tehnica militară, armamentul, aparatura şi echipamentele specifice pe care le au în dotare și cu care acționează în cele trei medii: terestru, maritim și aerian.

Ceremonia a fost încheiată cu defilarea gărzii de onoare, a tehnicii militare prezentate în cadrul expoziţiei statice și a aeronavelor de luptă aparținând forțelor aeriene.

Text şi foto: Elena POLEARUȘ

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Karina Dejan: “Cheia succesului este munca multă”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a șefilor de promoție ai …

Admitere 2020 UMFST

Citeste Zi de Zi Online

Oferta Educațională

 

 

 

Print

Bani Europeni


Stiri dupa Calendar

Publicitate Online

Transilvania Business

ARHIVE