Povestea Brutăriei Kovács – Tradiție, prospețime, calitate. În fiecare zi! (I) Business
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 2241 Vizualizări

Povestea Brutăriei Kovács – Tradiție, prospețime, calitate. În fiecare zi! (I)

Povestea pâinii Kovacs străbate timpul, de mai bine de trei sferturi de veac. Grija pentru un aliment curat, sănătos, făcut din grâu bun, cu trudă și pricepere, aduce în casele a mii de mureșeni, în fiecare zi, o pâine de calitate și multe alte produse gustoase ale brutăriei Kovács.

 

Începutul

Istoria brutăriei Kovács începe în anul 1932, când tânărul brutar Kovács György își începe propria afacere, creând o brutărie cu cuptorul de cărămidă din curtea casei sale, afacere care acum este condusă de cea de-a patra generație a familiei.  Kovács György cocea pâine din propriul aluat, dar și din aluatul făcut de gospodine locale. El se căsătorește cu Incze Maria și împreună au doi copii, Gyula și Béla. Copiii învață meseria de brutar de la tatăl lor. Gyula rămâne necăsătorit, în timp ce Béla se căsătorește cu Margareta, astfel încât brutăria familiei continuă să funcționeze.

Cum lucrau la început?

Zilnic erau coapte 60 de pâini de 2,5 kilograme, iar sufrageria familiei a fost transformată într-un magazin care era deschis între orele 10:00 și 11:00 și între orele 13:00 și 15:00. Kovács György pregătea seara maia, iar dimineața la ora 6:00 frământa cu mâna aluatul și cocea pâinea pe care o vindea de la ora 10, iar apoi, cea de-a doua porție de pâine se cocea între orele 11-13  și era vândută de la ora 13.

 

 

Cum a fost în perioada comunismului?

Odată cu instalarea regimului comunist, familia a fost nevoită să închidă brutăria, în 1946, deoarece Partidul Comunist Român a ordonat închiderea micilor brutării și integrarea angajaților lor în brutăriile mari. Drept urmare, György și cei doi fii ai săi continuă să lucreze la Brutăria de Stat din Târgu Mureș la secția numărul 1. Mai târziu sunt mutați în brutăriile din Sovata și Borsec.

În 1982 Kovács Béla (a 3-a generația) prin intermediul Cooperativei Metalul își redeschide propria brutărie, iar în anul 1990 iși răscumpără proprietatea pe care o și privatizează.

 

Perioada după Revoluție

Pănă în 1997 lucrează cu cuptorul de cărămidă. În acești ani, fiul, pe care îl cheamă tot Béla, este deja alături de tatăl lui și practică meseria de brutar, continuând mai târziu afacerea de panificație.

În anul 2000 vechiul cuptor de căramidă este înlocuit cu un cuptor modern.

În 2001, brutăria Kovács a deschis primul său magazin de prezentare pe strada Infrățirii și de atunci se dezvoltă progresiv.

 

Bătălia cu pâinea turcească

În anul 2000 apare pâinea turcească pe piața din Târgu Mureș. Această pâine face dificilă viața brutarilor care doreau să respecte rețetele tradiționale, deoarece pâinea turcească impunea o concurență dramatică. Din acel moment, brutăria se luptă pentru propria supraviețuire. Kovács Béla nu se dă bătut, toate produsele sale fiind pregătite din ingrediente naturale, fără aditivi și pe bază de rețete tradiționale. După ani grei de muncă, în anul 2009, brutăria îsi deschide propriul atelierul de patiserie. Brutăria Kovács vinde 15 tipuri de pâine și 75 de produse de panificație. Începând cu același an, brutăria deschide mai multe magazine de prezentare, având acum 31 de magazine proprii în Târgu Mureș și în împrejurimi.

Dezvoltarea

În anul 2013, începe proiectarea unei fabrici mai mari, deoarece actuala fabrică din casa părintescă, trecută prin foarte multe modificări în decursul anilor, este utilizată 100% în conformitate cu nevoile brutăriei.

Până la sfârșitul anului 2017, noua fabrică a Brutăriei Kovács din Sîngeorgiu de Mureș este ridicată în roșu, iar mecanizarea e în curs de desfășurare.

 

 

Misiunea

Pâinea este un aliment de bază, care de milenii are o importanță capitală în nutriția omenirii. Brutăria Kovács este prezentă pe piață încă din 1932 ca o brutărie tradițională. O afacere de familie, care își păstrează rețetele și metodele de lucru de la generații la generații. Oferă produse sănătoase și de calitate, din ingrediente 100% naturale, selectate cu atenție pentru locuitorii din Târgu Mureș și județul Mureș. ”Pâinea bună este importantă pentru noi. Respectăm cultura produsului și dorim să lucrăm în slujba comunității și a familiilor!”, au spus reprezentanții companiei.

 

Viziunea

Brutăria Kovács se află în fruntea industriei de panificație din Târgu Mureș și din județul Mureș, care produce din ingrediente 100% naturale, produse sănătoase de panificație și de patiserie. Bazată pe rețete tradiționale, cu ajutorul tehnologiei moderne, dorește să ofere populației orașului și a județului produse proaspete și de calitate, zi de zi.

 

 

De ce din ingrediente 100% naturale?

„Devii ceea ce mănânci!” ”Noi credem că alimentația noastră afectează calitatea vieții noastre. Dacă trăim mai sănătos, vom fi mai fericiți. Scopul nostru este de a oferi o sursă delicioasă și sănătoasă de hrană, zi de zi. Respectând valorile afirmate în misiunea brutăriei, noi oferim numai produse din ingrediente de calitate, 100% naturale. Viața e atât de scurtă încât trebuie să mâncăm alimente de bază 100% naturale și de bună calitate. Ținem cont de nevoile cumpărătorilor, ceea ce ne ghidează dorința de a le răsplăti fidelitatea cu responsabilitatea  față de munca noastră, de produsul nostru. O pâine bună înseamnă începutul unei zile de succes cu bucurie și sănătate”, au mai adăugat reprezentanții brutăriei Kovács.

 

 

Rețeaua de magazine Kovacs

Târgu Mureș, str. Înfrățirii, nr. 8/4

Târgu Mureș, str. Voinicenilor nr. 79

Târgu Mureș, str. Koós Ferenc, nr. 1B

Târgu Mureș, str. Hunedoara, nr. 23/35

Târgu Mureș, str. Kós Károly, nr. 21

Târgu Mureș, str. Transilvaniei, nr. 20

Târgu Mureș, str. Busuiocului, nr. 7

Târgu Mureș, str. Cuza Vodă, nr. 89

Târgu Mureș, str. B-dul 1 Dec.1918, nr. 247

Târgu Mureș, str. Romulus Guga, nr. 4

Târgu Mureș, str. Libertății nr. 95

Târgu Mureș, str. Piața gării, nr. 3

Târgu Mures, str. B-dul 1848, nr. 36

Târgu Mureș, str. B-dul 22 Dec. 1989, nr. 35

Târgu Mureș, str. Vulturilor, nr. 32/2

Târgu Mureș, str. Bobâlna, nr. 20

Târgu Mures, str. Gh. Doja, nr. 40

Târgu Mureș, str. Gheorghe Marinescu, nr. 44/1

Târgu Mureș, str. Decebal, nr. 30/2

Târgu Mureș, str. Piața Victoriei, nr. 31/1

Târgu Mureș, str. Str. Gheorghe Doja, nr. 182

Sângeorgiu de Mureș, str. Petki Dávid, nr. 188

Miercurea Nirajului, str. Bocskay István nr. 13

Sâncraiu de Mureș, str. Principală, nr. 164

Târgu Mureș, str. Cutezanței, nr. 13

Ungheni, str. Principală, nr. 109

Vălureni, str. Principală, nr. 49

Sântana de Mureș, nr. 234/C

Livezeni, nr. 51D

Pânet, nr. 74

Ernei, nr. 98

 

 

Date de contact

540297, Jud. Mures, Loc. Târgu Mureș, str. Kós Károly, nr. 21

Birou (+40) 265 211 678

Comenzi (+40) 746 022 883, (+40) 733 052 101

E-mail: office@kovacs.ro, marketing@kovacs.ro

Web: https://kovacs.ro

Facebook: https:// facebook.com/brutariakovacspekseg/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE