Home / Business / Un nou proiect de peste 8 milioane de euro pentru Regiunea Centru

Un nou proiect de peste 8 milioane de euro pentru Regiunea Centru

Investițiile pentru regiunea Centru sunt în continuă creștere. Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB), în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret (USH), a pornit, în baza contractului de finanțare POCU/82/3.7/104254 din 12.01.2018, proiectul “PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT) – pentru regiunea Centru”.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul tematic 3.7 Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Valoarea proiectului se ridică la 8.724.498,96 lei, din care valoarea nerambursabilă 8.695.006,63 lei, iar durata acestuia este de 36 de luni.

72 de noi locuri de muncă

Conform site-ului ADDJB, proiectul își propune dezvoltarea competențelor antreprenoriale și crearea de noi afaceri în regiunea Centru (județele Brașov, Sibiu, Mureș, Covasna, Harghita și Alba). Sunt prevăzute activități integrate pentru inițierea și dezvoltarea de afaceri în diferite domenii non-agricole, în mediul urban. 336 de persoane (dintre acestea, 100 de persoane trebuie sa aibă statut de angajat, iar 236 de persoane să se încadreze în categoria de persoane inactive și șomeri) vor beneficia de programe de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și 36 vor primi granturi în valoare de maximum 35.000 euro pentru implementarea planurilor de afaceri pe care le propun.

Din fiecare județ eligibil vor fi selectate minimum 20 de persoane care vor fi formate în domeniul antreprenoriatului și vor primi sprijin pentru elaborarea planului de afaceri.

Finanțarea planurilor de afaceri în cadrul proiectului “PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT) pentru Regiunea Centru” va avea ca rezultat crearea a minimum 72 de locuri de muncă (cel puțin 2 pentru fiecare afacere inițiată și dezvoltată) în etapa de implementare a planurilor de afaceri și menținerea lor pentru o perioadă de minimum 6 luni. Totodată, vor fi încurajate afacerile care propun măsuri de implementare a unor soluții TIC în procesul de producție/ furnizare de bunuri, prestare de servicii și/sau execuție de lucrări, ne informează ADDJB.

Elena POLEARUȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV. Un jurnalist mureșean, în noul Consiliu de Administrație al Societății Române de Televiziune

Jurnalistul mureșean Sergiu Zereș a fost numit în funcția de membru supleant al Consiliului de …