Home / Business / Restaurante, ferme şi cabinete veterinare, verificate de ITM Mureş. Peste 30 de amenzi aplicate pentru muncă nedeclarată!

Restaurante, ferme şi cabinete veterinare, verificate de ITM Mureş. Peste 30 de amenzi aplicate pentru muncă nedeclarată!

Distribuie

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii  februarie 2018, au fost efectuate 38 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, a anunţat marţi, 6 martie, jrs. Eva Man, director adjunct al instituţiei.

Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, munca de noapte, transmiterea datelor în Revisal în termenul legal. “Cu ocazia acestor verificări au fost identificate cinci persoane care lucrau fără forme legale și cinci persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 23 de agenți economici, din care cinci agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări, inspectorii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 de avertismente şi 14  amenzi în cuantum de 149.000 lei și s-au dispus 114 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate”, a precizat jrs. Eva Man.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt restaurante, activități recreative, creşterea animalelor, recuperare materiale şi activități veterinare.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Spațiu comercial din Târgu Mureș scos la vânzare pentru 855.000 de euro

Distribuie Un spațiu comercial aflat în zona ultracentrală a municipiului Târgu Mureș este scos la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.