Un cartier din Târgu-Mureș ocupă locul 1 în țară pentru facilitățile educaționale și medicale! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 13294 Vizualizări

Un cartier din Târgu-Mureș ocupă locul 1 în țară pentru facilitățile educaționale și medicale!

Într-un top alcătuit de site-ul de imobiliare lansat de olx, storia.com, Târgu-Mureș s-a clasat pe locul 10 în topul reședințelor de județ din România.

Studiul despre orașele și cartierele din România a fost făcut în perioada noiembrie 2016 – august 2017. La nivelul întregii țări, marginea de eroare este de doar 0,2%. Printre criteriile de evaluare prezente în studiu se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public și accesul la instituțiile educaționale sau la magazine și restaurtante. Respondenții au fost rugați să ofere note de la 1 la 5 pentru fiecare cartier și doar cartierele cu minimum 100 de evaluări au fost luate în considerare pentru analiza finală, numărul de cartiere ajungând în final la 586, ne informează storia.com.

Târgu-Mureș se află în urma Brașovului (fruntașul topului), care este urmat de Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Miercurea Ciuc, Slobozia și Timișoara, dar în același timp a depășit Alba-Iulia sau codașele clasamentului Satu-Mare, Brăila, Focșani sau Alexandria.

La nivel de regiune, Transilvania conduce detașat la majoritatea categoriilor cu excepția celui mai bun acces la magazine și restaurante și la facilitățile de recreere (la ambele conducând Bucureștiul) și cele mai bune facilități medicale unde fruntaș este Banatul.

Cornișa fruntașă la facilități educaționale și medicale

Suprinzător, topul cartierelor din întreaga țară, plasează Cornișa în fruntea clasamentului atât pentru facilitățile educaționale și medicale oferite, cât și pentru medicină generală, iar în funcţie de toate criteriile a fost decretat pe locul doi din țară, după cartierul Rădăcău din Brașov.

Tot Cornișa ne-a ajutat astfel să ajungem ca oraș pe locul 3 în țară la categoria facilități medicale și locul 4 la facilități educaționale.

O altă categorie la care excelăm, este oferta de magazine și restaurante unde ne clasăm ca oraș pe locul doi în țară.

Din fericire nu ne situăm pe locurile codașe la nicio categorie, ceea ce confirmă ceea ce știm cu toții, și anume că Târgu-Mureșul este un oraș frumos și propice unei existențe satisfăcătoare din varii puncte de vedere.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE