19 percheziţii organizate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice Mureş Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 440 Vizualizări

19 percheziţii organizate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice Mureş

În dimineaţa zilei de 6 martie, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Mureş, cu sprijinul poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din Bucureşti, Sibiu şi Prahova, au efectuat 19 percheziţii domiciliare la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dosarul penal aflându-se în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

În fapt, din cercetările efectuate a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2010-2014, „reprezentanţii unei societăţi din judeţul Mureş au stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu alte şapte societăţi din judeţele Mureş, Sibiu, Prahova şi municipiul Bucureşti. În acest context, s-a pus în funcţiune un sistem operaţionalizat prin care societatea din Târgu-Mureş a obţinut deduceri fiscale ilegale, mijlocindu-se activitatea unor societăţi de tip fantomă care au funcţionat ca un furnizor de evaziune fiscală pentru societatea beneficiară. Urmare a administrării probatoriului şi a efectuării percheziţiilor domiciliare, s-a documentat activitatea infracţională şi s-a dispus extinderea urmăririi penale, prejudiciul estimat prin înregistrarea cheltuielilor fictive fiind în valoare de 200.000 lei”, se menţionează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Potrivit aceleiaşi surse, în aceeaşi zi s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de un suspect, co-administrator al societăţii, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat procurorului de caz cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş”, se mai precizează în comunicat.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE