Share

Home / Politic / Borbely Laszlo: “Sper ca într-o lună să finalizăm priorităţile pentru preşedinţia UE”

Borbely Laszlo: “Sper ca într-o lună să finalizăm priorităţile pentru preşedinţia UE”

Priorităţile pentru preşedinţia UE, care va fi preluată de România începând cu 1 ianuarie 2019, ar putea fi stabilite în decurs de o lună, susţine coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, secretarul de stat Borbely Laszlo.
Borbely Laszlo, care a fost prezent vineri la Cluj-Napoca, unde a susţinut o conferinţă de presă, a afimat că stabilirea priorităţilor a reprezentat un proces lung, pe parcurs fiind adunate sugestii de la ministere.
“Sper ca într-o lună să finalizăm priorităţile pentru preşedinţia UE, care va fi asigurată de România începând cu 1 ianuarie 2019. Este o listă de priorităţi. Procesul este unul lung, a început anul trecut, fiind adunate sugestii de la toate ministerele.Va fi o perioadă foarte dificilă, vor fi alegeri parlamentare în UE în luna mai 2019. Sunt convins că atunci când vom formula aceste priorităţi, trebuie să avem în vedere şi interesele României, pentru că trebuie să ne prezentăm interesele mult mai clar, pentru că suntem preşedinţi”, a spus Borbely.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Borbely Laszlo a precizat că este foarte important să se ţină cont de principiul dezvoltării durabile în ceea ce priveşte Agenda 2030, care a fost asumată de 193 de state membre ONU.
“Dacă nu ţine lumea cont de aceste principii de dezvoltare durabilă, va fi dificil şi pentru economii să performeze”, a spus Borbely.
Borbely Laszlo s-a aflat vineri la Cluj, unde a participat la ceremonia organizată de Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului american Jeffrey Sachs, de la Universitatea Columbia, care este consilier special pentru dezvoltare durabilă al foştilor secretari generali ai ONU, Kofi Annan şi Ban Ki-moon, şi, în prezent, consilier special al secretarului general Antonio Guterres.

(www.agerpres.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureş: 13 note de 10 la evaluarea naţională!

La nivelul judeţului Mureş, 13 elevi au obţinut nota 10 la examenul de Evaluare Naţională. …

Share
Share