Home / Agricultura / 900 lei – Subvenția Apia pe care o primiți dacă dețineți un singur animal în fermă!

900 lei – Subvenția Apia pe care o primiți dacă dețineți un singur animal în fermă!

Subvenția care se plătește fermierilor chiar dacă dețin doar un animal în exploatația zootehnică unde sunt proprietari! 863,13 lei/cap de animal au primit în acest an crescătorii de animale care au cerut la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sprijinul Cuplat pentru Bivolițele de lapte, schemă pentru care pragul minim de eligibilitate este de 1 animal deținut în exploatație, comparativ cu vacile de lapte unde fermierii trebuie să dețină minim 10 capete.

Generalităţi privind sprijinul cuplat sector zootehnic (SCZ):

-Se acordă fermierilor activi;
-Se acordă pentru animalele identificate și înregistrate în RNE;
-Solicitanții SCZ trebuie să dețină registrul individual al exploatației, completat și actualizat;
-Solicitanții SCZ trebuie să respecte normele de ecocondiționalitate;

Condițiile specifice pentru SCZ bivolițe sunt:

Pentru categoria de femele bovine se acordă pentru un efectiv de maxim 100 capete, pe beneficiar, fermierilor care respectă următoarele condiții:

-Bivolițele de lapte pentru care se solicită SCZ trebuie să aibă cel puțin un produs înregistrat în RNE cu data naşterii mai mică sau egală cu data limită de depunere a cererii fără penalizări (inclusiv pentru cererile și formularele de modificare depuse în perioada cu penalizări);

-Bivoliţele de lapte pentru care se solicită SCZ trebuie să fie identificate şi înregistrate în RNE la data depunerii cererii unice de plată, dar nu mai târziu de prima zi a perioadei de reţinere (16.05.2018);

-Bivolițele de lapte pentru care se solicită SCZ trebuie să fie menținute pe o perioadă de minim 6 luni de la data limită de depunere a cererii fără penalizări în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere.

Atenție! Sunt eligibile la plată inclusiv bivolițele care până la finalul perioadei de reținere de 6 luni, au intrat, respectiv au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar și/sau în/din exploataţiile asociaţiilor/ cooperativelor/ grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat;

Ce documente trebuie să depuneți la APIA?

Dacă ați primit invitația pentru depunerea cererii unice, de la APIA, trebuie să prezentați următoarele documente:
-Copie după paşaportul fiecărei bivoliţe de lapte pentru care se solicită sprijin cuplat
-Adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea bivoliţelor, pentru care se solicită sprijin cuplat, în Registrul genealogic al rasei, avizată de către ANZ.

De specificat este că bivolițele nu primesc Ajutor Național Tranzitoriu (ANT), precum vacile de carne și cele de lapte.

Sursă selectivă: Agrointeligența

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Trei focare de pestă porcină în apropiere de județul Mureș!

Potrivit www.agerpres.ro, prefectura județului Sibiu a anunțat miercuri, 16 septembrie, faptul că au apărut trei …