Home / Sport / Mihnea Ionuț Ognean, câștigător scontat la Cupa Mureș

Mihnea Ionuț Ognean, câștigător scontat la Cupa Mureș

Ediția a XII-a a competiției șahiste Cupa „Mureş”, desfășurată la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş a confirmat valorile „sportului minții” mureșene. La concursul desfăşurat în condiţii foarte bune au participat peste 50 de sportivi din Luduş, Sighişoara, Joseni, Vălenii de Mureş, Suseni, Reghin, Odorheiu-Secuiesc şi Târgu-Mureş, iar primii clasaţi au fost premiaţi cu diplome, cupe şi medalii, oferite de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Mureș. Organizatorul întrecerii a fost Clubul Sportiv Şcolar, prin profesorii Barátosi Iosif Gavril și Gál Imola Katalin, care au asigurat materialele de concurs, arbitrajul şi organizarea. Cei mai titrați șahiști mureșeni au fost cei care au ocupat și primele locuri la fiecare categorie, dacă ne referim la cele la care au participat șahiștii cu „experiență”. În clasamentul general prima poziție a fost ocupată de reghineanul Mihnea Ionuţ Ognean, legitimat la CSŞ Târgu-Mureş, urmat de colegul său de club

Farcádi Hunor și de Dénes Attila Norbert, de la CSŞ Odorheiu-Secuiesc. Podiumul fetelor a fost dominat tot de șahistele CSŞ Târgu-Mureş, cu Ariana Ciocan și Alisa Francesca Enachi pe primele locuri. La categoria Juniori a urcat pe prima treaptă tot un reprezentant al clubului tâgumureșean, Bogdan Andrei Mărginean.

 

Podiumul celor mai mici

La 12 ani podiumul a fost în întregime de șahistii CSŞ, în ordinea Kiss Abigél, Nadina Ștefania Stroia și Antonia Vîntu la fete, Maier David Donici, Mihai Tătar și Mihai Alexandru Moise la băieți. La fetele de 10 ani, după două reprezentante ale școlii CSȘ, Daniela Lorena Enachi și Kiss Hanna, pe treapta a treia au urcat Cezara Necula, de la LPS Târgu-Mureş şi sighişoreanca Daria Elena Bârsan. La aceeași categorie a băieților primele trei locuri au fost ocupate de David Cristian Ercean, Andrei Cristian Poenar și Tudor Alin Moldovan, toți de la CSŞ Târgu-Mureş, la fel ca și podiumul celor de la 8 ani: Simon Timea, Maria Ecaterina Dolcoş și Daria Maria Ercean la fete, Nagy Attila, Andrei Ungureanu și Denis Ştefan Toma la băieți.

La festivitatea de premiere au fost acordate și premii speciale celor mai tineri participanți. Aceștia au fost Daria Maria Ercean (5 ani), la fete, respectiv Benţe Mihai Şuteu (6,5 ani), ambii de la CSŞ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Copilul tău vrea să facă sport, și îți cere părerea ce să aleagă? Răspunsul stă într-o ieșire în Parcul Municipal din Târgu Mureș, sâmbătă

Acolo va avea ocazia să încerce tot ce vede: tir cu arcul, înotul (dacă plouă …