La unii se poate! Grădiniţă şi creşă cu 300 de locuri, în pregătire la Sovata. Investiţie de 1,4 milioane euro! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 647 Vizualizări

La unii se poate! Grădiniţă şi creşă cu 300 de locuri, în pregătire la Sovata. Investiţie de 1,4 milioane euro!

Primăria oraşului Sovata a demarat o licitaţie estimată la valoarea de 6.557.796 de lei (circa 1,4 milioane de euro), fără TVA, pentru execuţia lucrărilor din cadrul obiectivului de investiţii „Grădiniţă şi creşă cu program prelungit în oraşul Sovata”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, licitaţia a fost lansată la data de 22 februarie 2018 şi are ca termen de finalizare data de 14 martie 2018, iar suma 6,5 milioane de lei este defalcată după cum urmează: 5.439.335 de lei, fără TVA – cheltuieli pentru investiţia de bază, 705.323 de lei, fără TVA – cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului şi 272.893 de lei, fără TVA – cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului de investiţii.

Capacitate maximă de 300 de locuri

Memoriul tehnic general al proiectului a fost întocmit de SC Arhing SRL şi prevede construirea unei unităţi educaţionale de antepreşcolari pentru 5 grupe cu un total de 79 de copii şi pentru 12 grupe de preşcolari la grădiniţă cu un total de 196 de copii (maxim 300 de copii în cele 17 grupe), precum şi o sală de mese de 200 de locuri.

Clădirea va fi amplasată pe un teren aflat în proprietatea Consiliului Local Sovata, pe strada Mică, în vecinătatea căruia se află o sală de sport cu o capacitate de 150 de locuri, iar terenul va fi organizat în patru zone: construcţia propriu-zisă, zona curţii, zona de sport şi zona verde.

Siguranţa copiilor, prioritară

În privinţa măsurilor de protecţie împotriva incendiilor, proiectul prevede că imobilul va avea gradul II de rezistenţă la foc.

„Lăţimea zonei de acces asigură evacuarea copiilor, respectând cerinţele siguranţei la foc. Calea de evacuare va fi marcată corespunzător. Nu s-au propus materiale de finisaj din mase plastice pentru lambriuri, acestea fiind interzise în spaţiile accesibile copiilor, deoarece la incendiere acestea degajează fum şi gaze toxice. Stingerea unor eventuale incendii se va realiza cu stingătoare portabile poziţionate în sălile de grupă. În incinta grădiniţei se va amenaja un post de intervenţie pentru stingerea incendiilor din exterior. Acest post se dotează cu găleţi, topoare, târnăcop, răngi de fier, căngi etc. Se prevăd mijloacele de intervenţie conform reglementărilor în vigoare şi se asigură accesul autospecialelor de intervenţie la cel puţin două faţade”, se menţionează în memoriul tehnic.

Contractul de finanţare, semnat în ianuarie 2018

Contactat de cotidianul Zi de Zi, primarul oraşului Sovata, Fülöp László Zsolt, a precizat că proiectul a fost iniţiat în urmă cu zece ani, sistat din motive financiare şi ulterior reluat, în anul 2016.

„Acest proiect a primit autorizaţie de construire în 2008, numai că din cauza lipsei surselor de finanţare după turnarea fundaţiei lucrările au fost sistate. În 2016 ne-am reapucat de reproiectare, pentru a depune proiectul la fonduri de dezvoltare, la Ministerul Dezvoltării, şi în ianuarie 2018 a fost semnat contractul de finanţare. Urmează să facem atribuirea, sperăm că dacă totul merge bine, şi nu vor fi contestaţii, începând cu luna mai să înceapă lucrările şi din anul şcolar 2019, din septembrie, să înceapă activitatea didactică în clădire”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Fülöp László Zsolt.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE