Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, asigurată de jandarmi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 831 Vizualizări

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, asigurată de jandarmi

Jandarmii mureșeni vor asigura ordinea publică, joi, 15 martie, cu ocazia manifestărilor circumscrise “Zilei Maghiarilor de Pretutindeni”, în județele Mureș și Harghita.

Potrivit informaţiilor furnizate de cpt. Adina Chiş, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş, efective de jandarmi se vor afla în mijlocul cetățenilor, cu ocazia manifestărilor comemorative care se vor organiza joi, 15 martie, astfel: în municipiul Târgu-Mureș, la statuia lui Petofi Sandor și la Monumentul Secuilor Martiri, în intervalul orar 14.00 – 18.00 și în alte 63 de localități din județul Mureș, în cooperare cu structurile județene, cu atribuții în domeniul ordinii publice, din MAI, la Şcoala Generală “Petofi Sandor”, Piaţa Gal Sandor și Piaţa Cetăţii din municipiul Miercurea-Ciuc, în Pasul Nyerges, Odorheiul Secuiesc, Gheorgheni, Vlăhița, Cristurul Secuiesc, Praid, Băile Tușnad și în alte 56 de locații din județul Harghita, în cooperare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și Inspectoratul de Poliție Județean Harghita.

„Echipajele de jandarmi vor acționa cu preponderență pentru prevenirea oricăror fapte antisociale și asigurarea unui climat de normalitate civică. Recomandăm tuturor participanților: să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice sau organele de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice, să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri, să adopte un comportament civilizat cu respectarea prevederilor Legii 60/1991 republicată, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”, a menţionat cpt. Adina Chiş.

Totodată, cpt. Adina Chiş a reamintit cetăţenilor „că pot apela, cu încredere, la ajutorul jandarmilor prezenți în dispozitiv, în mod direct sau prin apelarea  numărului unic de urgență 112”.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE