Câștigă o vacanță la un hotel de 4 stele din Mamaia cu o singură poză încurajând mișcarea! Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 418 Vizualizări

Câștigă o vacanță la un hotel de 4 stele din Mamaia cu o singură poză încurajând mișcarea!

În perioada 1-15 martie se desfășoară campania de promovare a sportului în comunitate organizată de asociația 11EVEN România, „Bucurie în mișcare”.

Această campanie se derulează în 24 de orașe și din păcate momentan ne aflăm ca oraș pe ultimele locuri.

„Pentru ca orașul să cumuleze cât mai multe puncte, orice locuitor al orașului cu vârsta minimă de 16 ani, poate posta pe Facebook sau Instagram fotografii sau clipuri video care să promoveze mișcarea de orice fel: joaca în familie, sporturile de echipă, fuga în jurul blocului sau alergatul pe pistă, mersul pe bicicletă sau dansul în multele sale forme, plimbarea prin parc sau urcarea scărilor, mersul pe role sau pe trotinetă, ski-ul sau snowboard-ul, baschetul sau voleiul, ora de arte marțiale sau cea de cățărare… plus multe altele. Un utilizator poate avea un număr de maximum 5 postări pe zi pe platforma Instagram și 5 postări pe zi pe platforma Facebook. Deci un număr maxim de 10 postări pe zi. Fiecare postare validă va aduce 10 puncte orașului susținut în campanie.” ne spune târgumureșeanca Claudia Szanto, Managing Partner Heraldist & Wondermarks, care susține cu tărie această campanie.

Pe lângă promovarea campaniei, participanții pot câștiga câteva premii atractive: 5 weekend-uri all inclusive la Phoenicia Holiday Resort Mamaia sau unul dintre cele 50 de pachete de nutriție sportiv.

Pentru a participa la această competiție, tot ce trebuie să faci este să postezi o fotografie care promovează mișcarea pe propriul profil de Facebook sau Instagram și să adaugi hashtagul #bucurieinmiscare

Românii, tot mai grași

Această campanie nu a fost făcută fără niciun fundament. Statisticile arată că România se află pe locul 2 la obezitate infantilă și peste 11% din locuitorii țării sunt afectați de diabet. Am observat și în jurul nostru, copiii nu mai sunt la fel de activi ca înainte, 8 din 10 au cont de socializare și preferă să își petreacă timpul pe tabletă, laptop sau smartphone.

Nutriționista mureșeancă Bianca Moldovan a reușit să ne răspundă la câteva întrebări simple legate de această problemă națională și locală.

Zi de Zi: În practica dvs., ați întalnit cazuri de obezitate gravă?

Bianca Moldovan: Până la momentul de față am întâlnit cazuri de obezitate de grad 1, 2 și chiar 3 care e obezitatea morbidă, atât în rândul copiilor, cât și în cazul adulților.

Zi de Zi: Care sunt motivele cele mai des întâlnite pentru creșterea în greutate a pacienților tăi?

Bianca Moldovan: Motivul pentru creșterea ponderală în rândul tuturor oamenilor în proporție de 90% este datorită consumului excesiv de calorii.

Zi de Zi: Ce recomandări ai pentru cei din Târgu-Mureș cu buget redus care vor să devină mai sănătoși (alimentație, sport, etc)?

Bianca Moldovan: Nu aș avea neapărat un răspuns ideal, unic sau singular pentru persoanele cu buget redus. Ceea ce pot recomanda tuturor este să nu mai urmeze diete „dupa ureche” sau să se priveze de o serie de nutrienți sau să facă exces de alimente bogate în proteine… Le recomand să facă mișcare de aprox 3 ori / săptămână, să aibă o alimentație variată și echilibrată și nu în ultimul rând să evite alimentele preparate prin prăjire datorită distrugerii nutrienților prin acest procedeu.

„Aș vrea sa închei prin a-i sfătui pe oameni să aibă grijă de organismul lor pentru că, odată cu înaintarea în varstă, el se degradează și în primul rând datorită alimentației deficitare apar o serie de afecțiuni la nivelul diferitelor organe.” a precizat Bianca Moldovan.

Mai sunt doar două zile în care poți demonstra că și Târgu-Mureșul este un oraș activ.

 

Cele 24 de orașe participante sunt grupate în 4 categorii, în funcție de numărul oficial de locuitori, astfel:

Categoria 1: Timișoara (2930 puncte), Cluj-Napoca (2320 puncte), Craiova (2010 puncte), Galați (1920 puncte), Brașov (990 puncte), Iași (330 puncte).

Categoria 2: Bacău (5740 puncte), Arad (2620 puncte), Ploiești (1220 puncte), Pitești (350 puncte), Oradea (320 puncte), Sibiu (290 puncte).

Categoria 3: Râmnicu Vâlcea (7070 puncte), Satu Mare (5640 puncte), Baia Mare (2290 puncte), Târgu Mureș (360 puncte), Botoșani (340 puncte), Buzău (290 puncte).

Categoria 4: Roman (17090 puncte), Slatina (4810 puncte), Deva (3690 puncte), Bistrița (350 puncte), Focșani (310 puncte),Vaslui (290 puncte).

Conform site-ului bucurieinmiscare.ro, clasamentul se updatează zilnic la ora 14:00, respectiv ora 21:00.

Pentru fiecare postare validată de Organizator, orașului menționat de participant i se vor atribui 10 puncte. La finalul campaniei, primele 3 (trei) orașe din fiecare categorie care acumuleaza cele mai multe puncte, vor fi desemnate gazde ale festivalului „Bucurie în mișcare 2018”.

În cazul în care există egalitate de puncte între două orașe din aceeași categorie, situate pe locurile 3 și 4, se va aplica criteriul subsidiar al numărului cel mai mare de utilizatori individuali care au votat pentru respectivele orașe.

Organizatorul pune în joc 5 premii, pentru 5 câștigători diferiți (utilizatori individuali), constând în 5 sejururi de 2 nopți la Marea Neagră, în stațiunea Mamaia, județul Constanța în apartament 2 camere compus din living și dormitor, pentru 2 nopți, în perioada 11 mai – 10 iunie 2018, în funcție de disponibilitate. Fiecare din cele 5 premii poate să fie oferit de organizator într-una din următoarele variante:

  • câștigător și maximum alte 2 persoane care vor fi desemnate de către acesta, rezultând 3 beneficiari ai premiului.
  • câștigător și maximum alte 3 persoane care vor fi desemnate de către acesta, rezultând 4 beneficiari ai premiului. În acest caz, dintre cele 4 persoane, 2 trebuie să fie adulți peste 18 ani și 2 trebuie să fie copii, dintre care 1 infant (maxim 2 ani) și 1 copil sub 10 ani .

De asemenea, se oferă și 50 de premii identice la 50 de câștigători diferiți constând în:

  • 8 doze de băuturi energizante XS Power Drink (diverse arome)
  • 4 batoane de proteine XS Protein Bars (diverse arome)
  • 4 batoane bodykey by Nutrilite (diverse arome)
  • 2 pliculețe Mineral Stick Zink
  • 2 pliculețe Magnezium Stick

Câștigătorii premiilor de la secțiunile A și B vor fi desemnați prin tragere la sorți folosind programul random.org, tragere la sorți ce va fi organizată în data de 16 martie 2018.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE