Share

Home / Invatamant / Curs postuniversitar de „Responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal”, la Universitatea „Petru Maior”

Curs postuniversitar de „Responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal”, la Universitatea „Petru Maior”

Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş prin Centrul pentru Protecția Datelor (CPD) si Centrul de Instruire și Perfecționare organizează pe parcursul a opt săptămâni, respectiv 140 ore didactice, un curs postunivesitar constând în prelegeri, analize, studii de caz – cazuistică.

Cursurile vor fi susținute de cadre didactice universitare, cercetători – experți în domeniul protecției datelor personale.

Responsabilul cu protecția datelor (DPO) trebuie să monitorizeze și să evalueze procesarea datelor cu caracter personal în cadrul unei organizații, pe baza calităților profesionale dar mai ales a cunoștințelor de specialitate în dreptul și practicile din domeniul protecției datelor. DPO-ului i se atribuie un grad ridicat de răspundere direct în fața top managementului organizației.
DPO-ul are un rol cheie, conform prevederilor Regulamentului European nr. 2016/679, fiind un pas necesar în procesul de conformare cu acesta.

Grup țintă

Cursul se adresează absolvenților de învățământ superior cu diploma de licență, dornici să dobândească cunoștințe în ceea ce privește conformitatea cu Regulamentul European nr. 2016/679 și exercitarea unei profesii de viitor și anume cea de Responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal.
Necesitatea desemnării unui astfel de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal rezidă din obligația tuturor instituțiilor publice din Uniunea Europeana, implicit din România, precum și a celor private, fie ele chiar și non-profit, care prelucrează date cu caracter personal. (Art. 4 (2) – „prelucrare”)

Profesia de „Responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal” a fost introdusă în codul COR prin Ordinul 1786/2017 al ministrului muncii şi justiţiei sociale şi al preşedintelui Institutului Naţional de Statistică, ocupând poziţia 22, sub codul 242231

Perioada de desfășurare

Cursul se va desfășura pe durata a opt săptămâni, de luni până joi, începând cu orele 16.

Locația: Sediul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș – strada Livezeni nr. 69.

Pentru mai multe informaţii vă stăm la dispoziţie prin e-mail: office.cpd@upm.ro sau la numărul de telefon 0752-455.242.

(Comunicat de presă, Universitatea „Petru Maior”)

Share

1 comentariu

  1. STOIAN FLORINA

    Buna ziua, as dori sa stiu care este pretul pentru acest curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu-Mureş: Continuă programul de reabilitare termică

În cursul zilei de 13 iunie 2019, Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureș, …

Share
Share