Share

Home / Administratie / Guvernul României, reprezentat de Borbély László la Consiliul OECD de la Paris

Guvernul României, reprezentat de Borbély László la Consiliul OECD de la Paris

Guvernul României a fost reprezentat la reuniunea membrilor Consiliului  Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), desfășurată astăzi, la Paris, de către coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Borbély László, care a  prezentat progresele făcute de România în domeniul dezoltării durabile și a implementării Agendei 2030.

Consilierul de stat Borbély László a subliniat obiectivul României de a deveni membru cu drepturi depline al OCDE, iar semnalele sunt pozitive, secretarul general al organizației, domnul Angel Gurria, declarând că România este bine poziționată și crede că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil.

Coordonatorul Departamentului a avut și o întrevedere bilaterală cu Alenka Smerkolj, ministru al Dezvoltării și Coeziunii Europeane din Slovenia, cu care a discutat stadiul implementării Agendei 2030 în cele două țări.

,,România a evoluat constant, avem acțiuni în derulare și rezultate pe care le putem prezenta. Înființarea Departamentului pentru Dezvoltare este însuși un rezultat și o confirmare a faptului că țara noastră crede în principiile dezvoltării durabile și își asumă implementarea Agendei 2030. De astfel, Agenda 2030 este o prioritate și în timpul Președinției Consiliului Uniunii Europene din prima parte a anului 2019. În acest sens vom organiza o întâlnire importantă pe ODD 17 privind parteneriatul, la care vom  invita  statele Uniunii Europene, Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic și țări din Asia Centrală”, a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Borbély László.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Compania Tarom ia în calcul modificarea orarului de zbor a curselor Târgu-Mureș – București

Consiliul Județean Mureș și Instituția Prefectului – Județul Mureș, în colaborare cu Aeroportul Internaţional “Transilvania” …

Share
Share