Share

Home / Invatamant / Controale în şcoli şi grădiniţe. Deficienţe constatate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş

Controale în şcoli şi grădiniţe. Deficienţe constatate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş

În acest an şcolar, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş au efectuat 560 de controale tematice, finalizate cu şase amenzi şi 35 de avertismente.

„Motivul pentru care acestea nu au autorizație este retrocedarea acestor clădiri. Numărul total de controale efectuate de la începutul anului școlar este de 560. S-au aplicat şase amenzi, în valoare totală de 6.800 de lei, şi 35 de avertismente. Deficiențe constatate: dotarea necorespunzătoare a spațiilor pentru depozitarea laptelui și cornurilor, neasigurarea și neamenajarea corespunzătoare a spațiilor de asistență medicală, utilizarea produselor dezinfectante neconforme, neasigurarea spațiilor și circuitelor funcționale corespunzătoare și întreținerea necorespunzătoare a grupurilor sanitare. Între timp, aceste deficiențe au fost remediate, controalele oricum continuă, pentru a menține nivelul învățământului din punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică la cel mai înalt nivel”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Stelian Caraghiaur, purtător de cuvânt al DSP Mureş.

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului Mureş există 635 de unități de învățământ, „din care fără autorizație sanitară de funcţionare sunt trei”.

(Redacţia)

 

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Grădiniţă nouă, inaugurată la Cristeşti

Comunitatea din Cristeşti beneficiază de o grădiniţă cu program prelungit nouă, a cărei inaugurare a …

Share
Share