Share

Home / Invatamant / FOTO: Proiectul„Tineri pentru tineri”, în plină desfăşurare

FOTO: Proiectul„Tineri pentru tineri”, în plină desfăşurare

Zece studenţi la psihologie de la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş au considerat că ar putea face ceva pentru siguranţa celor mici şi pentru dezvoltarea lor profesională şi nu numai.

Astfel, Andrei Ana, Alexandra Boaca, Cătălina Cociş, Vlad Filip, Giulia Najar, Mădălina Bîndilă, Cristina Medrea, Naina Oancea, Loredana Cosma şi Alexandra Avram au participat la finalul anului 2017 la o tabără de formare, în cadrul ediţiei a III-a a Proiectului „Tineri pentru Tineri”, coordonat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, iar acum susţin activităţi în şcoli din Târgu-Mureş şi una din Târnăveni, pe teme legate de siguranţa copiilor.

Tabără de formare în domeniul siguranţei copiilor

Sprijinul lor acordat Poliţiei în eforturile de a informa cât mai mulţi copii în ceea ce priveşte evitarea riscurilor de victimizare este deosebit, iar promovarea bunelor exemple de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii un alt important obiectiv al proiectului.

„Activităţile în şcoli au început, siguranţa online, prevenirea dispariţiilor sau siguranţa bunurilor fiind teme în plină dezbatere. Primele impresii sunt, din nou, foarte bune, atât din partea studenţilor, cât şi a beneficiarilor! Având în vedere faptul că, uneori, copiii, adolescenţii, tinerii, manifestă mai multă deschidere faţă de cei apropiaţi de vârsta lor decât faţă de adulţi, s-a considerat oportună informarea copiilor de către tineri studenţi , care să ofere totodată un exemplu de implicare al tinerilor în viaţa comunităţii, promovându-se voluntariatul. Astfel, a apărut iniţiativa derulării unui proiect în care studenţi la Facultatea de Psihologie, să participe la o tabără de formare în domeniul siguranţei copiilor, urmând ca ulterior să deruleze activităţi cu copii de clasele 0-IV din zece şcoli târgumureşene, pe tematica menţionată. Succesul primelor două ediţii ale proiectului ne-a determinat să reluăm activităţile şi în anul şcolar 2017-2018”, au trasmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, prin intermediul unui comunicat de presă.

Activităţi cu 300 de elevi

Informarea elevilor din unităţile de învăţământ târgumureşene asupra principalelor aspecte legate de siguranţa copiilor se urmăreşte prin formarea a zece de voluntari ai Centrului de Consiliere şi Orientare Vocaţională, studenţi ai Facultăţii de Psihologie si Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureş (noiembrie 2017) şi organizarea de activităţi cu 300 elevi de clasele 0-IV din unităţi şcolare din municipiul Târgu-Mureş, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Şcoala Gimnazială „Serafim Duicu”, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala Gimnazială Nr. 7 şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Târnăveni, până la finalul anului şcolar 2017-2018.

„Proiectul este coordonat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Mureş, beneficiind de sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Salvaţi Copiii, Centrul de Prevenire a Violenţei în Familie şi unităţile şcolare gimnaziale”, au mai transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

S-o suținem pe târgumureșeanca Nikol!

Mai mult sau mai puțin amatori de a urmări un show TV, atunci când aflăm …

Share
Share