Share

Home / Slider / FOTO: Ziua Internaţională a numărului PI, sărbătorită de B-Unici

FOTO: Ziua Internaţională a numărului PI, sărbătorită de B-Unici

Tocmai s-au împlinit 10 ani de când, în anul 2009, Camera Reprezentanţilor Statelor Unite ale Americii a susținut desemnarea unei „Zile Pi” și celebrarea ei în întreaga lume.

Ziua lui Pi este una cu semnificație, în mod special pentru America. Astfel, americanii citesc data din calendar plasând luna înaintea zilei.

Azi, 14 martie am avut pentru o secundă scrierea exactă a timpului (luna, zi, ora, minute, secunde)… 31415926. Sărbătoarea numită “Pi Day, datorită pronunției apropiate dintre cuvântul Pi și “pie” (plăcintă), ne-a oferit prilejul să degustăm niște plăcinte cu mere și să organizăm niște concursuri. La această probă, de un real folos, ne-au fost prietenii de la Fundația Kiwi.

De Ziua numărului Pi 3,14 – ai voie să fii irațional pentru o secundă. Valoarea lui Pi cu 7 zecimale este 3,1415926. Așadar, în fiecare an pe 14 martie (3/14) la ora 1:59:26  amintește-ți de celebrul număr irațional…

Dr. Anca FLOREA

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bălțata, vedetă europeană la Târgu Mureș

A treia ediție a Zilei Naționale a Rasei Bălțate de tip Simmental a fost celebrată …

Share
Share